'De Vloot' in Blankenberge
Volledig scherm
'De Vloot' in Blankenberge © Benny Proot

Bloemenconstructie 'De Vloot' is voorsmaakje voor Bloemencorso

Blankenberge - DendermondeEen indrukwekkende en artistieke bloemenconstructie van 30 meter op 14 meter siert dit weekend het Koning Leopold III-plein in Blankenberge. Floristen Sarah De Groote en Jos Sarens uit Sint-Gillis-Dendermonde realiseerden ‘De Vloot’, die opgebouwd is uit 3 rijen met houten appelkisten en 13 bloemstukken van 1 meter breed. In totaal verwerkten ze 10.000 snijbloemen in deze kleurrijke installatie die het voorsmaakje is van het Bloemencorso dat zondag vanaf 14u30 door de straten van het Blankenbergse centrum trekt met als thema ‘Corso, eropuit!’.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.