Het is de bedoeling om minder vrachtverkeer te hebben langs de Blankenbergse Dijk.
Volledig scherm
Het is de bedoeling om minder vrachtverkeer te hebben langs de Blankenbergse Dijk. © Google Street View

Blankenbergse stadsbestuur wil minder vrachtverkeer in de Uitkerkse Polder

BlankenbergeHet Blankenbergse schepencollege heeft een omgevingsvergunning toegekend voor een uitbreiding aan het bedrijf AVEVE. Die werd meteen gekoppeld aan de aanleg van een ontsluitingsweg. “Het is de bedoeling bedoeling dat er geen bedrijfsgebonden vrachttrafiek meer door de Uitkerkse Polder zal rijden, enkel nog professioneel landbouwverkeer”, zegt schepen Patrick De Klerck (Open Vld).

 1. LEVENSVERHAAL. Frans Vromman, dé stoetenbouwer van West-Vlaanderen: “Een vat vol verbeelding, maar ook een dominante persoonlijkheid en een flamingant”
  PREMIUM
  Brugge

  LEVENSVER­HAAL. Frans Vromman, dé stoetenbou­wer van West-Vlaanderen: “Een vat vol verbeel­ding, maar ook een dominante persoon­lijk­heid en een flamingant”

  Hoewel al in februari 2006 gestorven, is de figuur van Frans Vromman weer brandend actueel. Zijn neef Jan maakte zopas de documentaire ‘Als reuzen sterven’ over het West-Vlaamse fenomeen van processies en stoeten. Oom Frans, jarenlang regisseur van tientallen optochten in de provincie, vormt een inspiratiebron. “Ik zie hem daar nog staan met zijn veel te grote walkie-talkie, doortastend als hij was", zegt Brugs cultuurschepen Nico Blontrock (CD&V).
 2. IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”
  PREMIUM
  Brugge

  IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”

  Een gewonde teddybeer verzorgen vergt een zachtaardige aanpak, dat hebben de 50-tal kindjes die zaterdag deelnamen aan Teddy Bear Hospital ondervonden. Ze werden dan ook in de watten gelegd en met veel toewijding meegenomen langs een parcours van de ziekenwagen tot aan de nabehandeling bij de huisarts. Bedoeling van het initiatief is om kinderen vertrouwd te maken met de medische wereld waardoor ze geen angst hebben als ze in contact komen met een dokter. We konden zelf vaststellen dat die missie zeker geslaagd is.