ddd
Volledig scherm
ddd © RV

Blankenberge test BE-Alert op donderdag 6 oktober

BlankenbergeEen grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie wil het lokaal bestuur van Blankenberge zijn inwoners graag snel verwittigen. Daarom beschikt de badstad over BE-Alert, een systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 6 oktober wordt dit systeem uitgetest.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Blauwe zak werd groter, restafvalzak duurder, en levert goede cijfers op: negen gemeenten in het Brugse doen hun restafval met één vijfde dalen
  Brugge/Jabbeke/Blankenberge/Zedelgem/Damme/De Haan/Oostkamp/Zuienkerke/Beernem

  Blauwe zak werd groter, restafval­zak duurder, en levert goede cijfers op: negen gemeenten in het Brugse doen hun restafval met één vijfde dalen

  Het restafval van de inwoners van Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, De Haan, Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke is het afgelopen jaar met liefst 20 procent gedaald. De reden? Er wordt beter gesorteerd, onder meer dankzij de grotere blauwe zak. Maar ook de duurdere kostprijs voor een restafvalzak speelt een rol. “En toch stellen we vast dat de helft van wat in de restafvalzak zit, er niet thuishoort", zegt IVBO-topman Jan Geeraert.
 3. Eerste volwaardige editie Winterpret Blankenberge gaat vrijdag van start: “We hebben een 650m² grote schaatspiste met echt ijs”
  Blankenberge

  Eerste volwaardi­ge editie Winterpret Blankenber­ge gaat vrijdag van start: “We hebben een 650m² grote schaatspis­te met echt ijs”

  Winterpret Blankenberge opent vrijdag zijn deuren voor het grote publiek. Voor het tweede jaar op rij staat deze kerstmarkt met chalets, een tent, foorattracties én schaatspiste opgesteld op het Koning Leopold III-plein. “Vorig jaar stond onze tent altijd vol, en ik denk al aan uitbreiding in de toekomst”, zegt Henry Van Herck, die samen met Angelino De Poorter dit evenement organiseert.
 1. BINNENKIJKEN. Welkom in de grootste kerstwinkel van Vlaanderen: “De echte freaks kopen hier voor 10.000 euro”
  PREMIUM
  Blankenberge

  BINNENKIJ­KEN. Welkom in de grootste kerstwin­kel van Vlaanderen: “De echte freaks kopen hier voor 10.000 euro”

  ‘All I want for Christmas?’ Wat je ook nodig hebt: je vindt het in de grootste kerstshop van Vlaanderen. 5.000 (!) verschillende artikelen telt Christmas World in Blankenberge. “Veel klanten uit Brussel of Antwerpen komen speciaal naar hier om hun kerstspullen te kopen”, vertelt zaakvoerster Ceylam Maima (38). En daar zitten bijzondere hebbedingen tussen, waarvoor je soms duizenden euro’s neertelt. Wij gingen al eens binnenkijken.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. “Ik ben ‘not amused’, die politieke spelletjes moeten stoppen”: Pablo Annys reageert na bewogen gemeenteraad in Brugge
  Brugge

  “Ik ben ‘not amused’, die politieke spelletjes moeten stoppen”: Pablo Annys reageert na bewogen gemeente­raad in Brugge

  Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) die openlijk neen zit te schudden terwijl zijn collega in de meerderheid Pablo Annys (Vooruit) de stand van zaken schetst in het Brugse ziekenhuisdossier: het was maandag een zelden gezien tafereel op de gemeenteraad in Brugge. Twee dagen later lijken de gemoederen nog niet bedaard. “En toch hoop ik dat de rust kan terugkeren", zegt Annys.