In Blankenberge worden nu al heel wat evenementen, zoals ook Beachland, geschrapt. Kustburgemeesters Bart Tommelein, Piet De Groote en Jean-Marie Dedecker kijken nog even de kat uit de boom.
Volledig scherm
PREMIUM
In Blankenberge worden nu al heel wat evenementen, zoals ook Beachland, geschrapt. Kustburgemeesters Bart Tommelein, Piet De Groote en Jean-Marie Dedecker kijken nog even de kat uit de boom. © Beachland, BELGA, Proot, Photonews

Blankenberge schrapt festivals en optredens op zeedijk. Andere kustburgemeesters wachten af: “Alles afgelasten? Liever niet”

Kust“Ik laat het gezond verstand spreken. We zullen onze handen vol hebben met ‘crowd control’ deze zomer.” En dus schrapt burgemeester Daphné Dumery (N-VA) van Blankenberge nu al optredens op de zeedijk en festivals in haar badstad. Een wijze beslissing? En volgen de andere kustgemeenten?

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Schepen Jurgen Content pareert kritiek over overvolle vuilnisbakken: "Bezoekers moeten de discipline hebben om afval opnieuw mee te nemen”
  PREMIUM
  Blankenberge

  Schepen Jurgen Content pareert kritiek over overvolle vuilnisbak­ken: "Bezoekers moeten de discipline hebben om afval opnieuw mee te nemen”

  Tijdens het voorbije warme weekend puilden volgens de Blankenbergse CD&V-fractievoorzitter Sandy Buysschaert de openbare vuilnisbakken in het centrum en op de zeedijk uit. “Ik heb liever overvolle dan lege vuilnisbakkken in de badstad. Dat zou immers betekenen dat er geen volk naar Blankenberge komt", zegt schepen Jurgen Content.
 1. Van Geweuneweg tot Zonder Meer: hier kan je verpakkingsvrij winkelen in West-Vlaanderen
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van Geweuneweg tot Zonder Meer: hier kan je verpak­kings­vrij winkelen in West-Vlaanderen

  Tijdens Mei Plasticvrij proberen we het gebruik van verpakkingen, die zo goed als altijd plastic bevatten, te beperken. Een goede manier om te helpen, is je inkopen doen bij verpakkingsvrije winkels. Je neemt zelf een potje, doos of bokaal mee en weegt wat je koopt en vermijdt zo heel wat overbodig afval. Om het jou gemakkelijk te maken bundelen we 8 verpakkingsvrije winkels in West-Vlaanderen.
 2. Ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”
  PREMIUM
  Hasselt

  Ex-volleybal­speel­ster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”

  Een wandeltocht van 80 kilometer van Knokke-Heist naar de Panne: dat staat zaterdag op het programma van Hasseltse ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) en haar neven Yannick (29) en Kim (36) Vanbrabant. De drie hopen zo, samen met een sleutelhangerverkoop en een gesigneerd truitje van Wout Van Aert, 7.000 euro in te zamelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die Tuki vzw ondersteunt. “Zelfs één van de zwaarste schouderbreuken houdt me niet tegen om die kilometers voor hen te wandelen”, zegt Nora.