Deze honden genoten van een frisse duik op het strand.
Volledig scherm
Deze honden genoten van een frisse duik op het strand. © Mathias Mariën

Blankenberge laat uitzonderlijk honden toe op het strand: “Nu de toeristen er niet zijn, geven we alle ruimte aan de viervoeters”

Bij burgemeestersbesluit mogen er, zolang de coronacrisis duurt, honden op het strand van Blankenberge. Normaal is dat vanaf het paasverlof niet meer toegestaan.

 1. Drugsconflict loopt uit de hand: man wordt halfdood geslagen, waarop ook zijn belager een afranseling krijgt
  Blankenberge/Brugge

  Drugscon­flict loopt uit de hand: man wordt halfdood geslagen, waarop ook zijn belager een afranse­ling krijgt

  Een aanslepende vete tussen twee mannen uit het drugsmilieu is vorig jaar helemaal uit de hand gelopen in Blankenberge. Een 31-jarige Blankenbergenaar werd halfdood geslagen door een 36-jarige Bruggeling, waarop die laatste een maand later op zijn beurt afgeranseld werd. Voor E. was het niet de enige rechtszaak donderdagmorgen: in een ander dossier stond hij terecht voor partnergeweld.
 2. Michel Van den Brande behoudt avondklok in Pand18: “Uit respect voor de buren blijft middernacht het sluitingsuur”
  Blankenberge

  Michel Van den Brande behoudt avondklok in Pand18: “Uit respect voor de buren blijft midder­nacht het sluitings­uur”

  Door de afschaffing van de avondklok op 1 oktober mogen horecazaken opnieuw hun sluitingsuur zelf bepalen. Op de Grote Markt in Blankenberge zal café Pand18 van ondernemer en Sky is the Limit-deelnemer Michel Van den Brande zijn deuren evenwel permanent sluiten om middernacht. Hij komt daarmee tegemoet aan de bovenburen. “Het probleem van geluidsoverlast was onder de vorige eigenaars volledig geëscaleerd. Ik ben blij dat ik de kwestie heb kunnen oplossen”, aldus Van den Brande.