Hoofdredder Tom Cocle op de werkvloer: het strand van Blankenberge.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdredder Tom Cocle op de werkvloer: het strand van Blankenberge. © Filip Vanden Berghe

Blankenberge is klaar voor snikheet weekend: “Het is cruciaal dat de strandgangers de richtlijnen van de redders en veiligheidsdiensten strikt opvolgen”

BlankenbergeOok Blankenberge zet zich schrap voor het snikhete weekend dat voor de deur staat. Toerismeschepen Patrick De Klerck (Open Vld) is een zeer gelukkig man: “Dit zijn de ideale omstandigheden voor ons want het verlengde weekend van 15 augustus is traditioneel heel belangrijk voor de kust en het weer speelt daar een cruciale rol in.” Ook hoofdredder Tom Coccle is goed voorbereid op de drukte en de hitte want hij schakelt zelfs 5 extra redders in op het strand waar zaterdag en zondag springtij verwacht wordt in de namiddag. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) roept iedereen op om de voorschriften en orders van de redders en veiligheidsdiensten op te volgen.   

  1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
    Spaargids.be

    Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

    De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.