Een deel van het gemeentecollege bij de vlag van de duurzaamheid
Volledig scherm
Een deel van het gemeentecollege bij de vlag van de duurzaamheid © Ann Declerck

Blankenberge bouwt mee aan de toekomst tijdens Week van de Duurzame Gemeente: “De wereldwijde problematiek raakt ons ook op lokaal niveau”

BlankenbergeBlankenberge neemt deel aan de vierde editie van de Week van de Duurzame gemeente, die loopt van 18 tot 25 september. Die week staat dit jaar in het teken van duurzame ontwikkelingsdoelen. Dit zijn zeventien doelen om van de stad tegen 2030 een betere plek te maken. “Het is op lokaal niveau dat zowel de uitdagingen als de oplossingen liggen”, zegt burgemeester Björn Prasse (Open Vld).

 1. Niet meer weg te slaan van radio en tv, maar ‘Messy Chef’ Jelle Beeckman (33) laat job als maatschappelijk werker niet vallen: “Ik werk het liefst met jongeren”
  PREMIUM
  Beernem

  Niet meer weg te slaan van radio en tv, maar ‘Messy Chef’ Jelle Beeckman (33) laat job als maatschap­pe­lijk werker niet vallen: “Ik werk het liefst met jongeren”

  Ooit begon Jelle Beeckman (33) te koken als uitlaatklep tijdens het studeren. Nu kan hij zich een leven zonder niet meer voorstellen. Ook voor luisteraars van Radio 2 en kijkers van Njam! is de Messy Chef intussen een vaste waarde. “Tijdens de coronacrisis is het gewoon ontploft, maar ik doe nog altijd mijn goesting. Ik leg mezelf geen verplichtingen op.”
 2. RESTOTIP. Seafoodbar Belge in hartje Brugge: "Topadresje voor visliefhebbers”
  PREMIUM
  Brugge

  RESTOTIP. Seafoodbar Belge in hartje Brugge: "Topadresje voor visliefheb­bers”

  Restaurants die zich specialiseren in visgerechten zijn niet dik gezaaid in Brugge. Seafoodbar Belge sprong in het spreekwoordelijke gat en lijkt een nieuw topadresje te zullen worden voor liefhebbers van vis en schaaldieren. “De ideale plaats voor wie houdt van een diner, maar ook voor wie tussen het shoppen door een hongertje heeft”, omschrijft Lindsey Van de Geuchte haar zaak. Wij gingen alvast even proeven.
 3. Peter De Clercq zegt restaurant vaarwel en opent winkel in Lippenslaan in Knokke: “Tijd om kennis te delen, na dertig jaar in de horeca”
  PREMIUM
  Knokke/Maldegem

  Peter De Clercq zegt restaurant vaarwel en opent winkel in Lippen­slaan in Knokke: “Tijd om kennis te delen, na dertig jaar in de horeca”

  Barbecuekoning en tv-presentator Peter De Clercq (51) sluit het hoofdstuk van zijn restaurant Elckerlijc in Maldegem af en opent donderdag een winkel op de Lippenslaan in Knokke. Zijn restaurant komt in handen van zijn dochters en hun mama. “In mijn winkel trek ik mijn levensverhaal door en verkoop ik alles wat je nodig hebt om buiten te leven en te koken.” Wij gingen al eens langs.