Minister Tommelein toont een van de batterijen die in het appartementsgebouw geplaatst zullen worden. Naast hem projectleider Nick Verwimp en ingenieur Marc Van Goidenhoven.
Volledig scherm
Minister Tommelein toont een van de batterijen die in het appartementsgebouw geplaatst zullen worden. Naast hem projectleider Nick Verwimp en ingenieur Marc Van Goidenhoven. © Foto Benny Proot

Appartementen voorzien in eigen energie

BLANKENBERGEIn Blankenberge heeft Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) zaterdagochtend de voorstelling van een project voor een energiezuinig appartementencomplex bijgewoond. De appartementen zullen met behulp van zonnepanelen zelf stroom opwekken, die zal opgevangen worden in batterijen. Bedoeling is dat de woningen volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet kunnen functioneren. Een primeur in België. "Ik ben al jaren bezig met dit project. Blankenberge schrijft mee geschiedenis", zegt projectleider Nick Verwimp, die zelf in de badstad woont.

  1. Tal van vernieuwingen voor Blankenbergse corso: “Het wordt een echte belevingsstoet met meer dan 1 miljoen bloemen”
    PREMIUM

    Tal van vernieuwin­gen voor Blanken­berg­se corso: “Het wordt een echte belevings­stoet met meer dan 1 miljoen bloemen”

    Na een onderbreking van twee jaar komt het Blankenbergse bloemencorso in volle glorie terug. 13 praalwagens, 7 dansgroepen, 3 muziekkorpsen, een limousinekoets getrokken door 3 paarden en nog tal van kleinere wagens staan samen met een 100-tal figuranten garant voor een bloemenspektakel zonder weerga. Op zondag 28 augustus zijn de centrumstraten en Zeedijk het decor voor de met meer dan 1 miljoen dahlia’s versierde stoet.