Cocaïne.
Volledig scherm
Cocaïne. © Shutterstock

Aanhouding van opgepakte cokedealers verlengd met een maand

De raadkamer van Brugge heeft de aanhouding van de vijf verdachten in het Blankenbergse cocaïneonderzoek verlengd met een maand. 

 1. Tweeënhalf jaar na scheepsramp brengt rapport duidelijkheid: tragische samenloop van omstandigheden kostte Kurt (48) en Roger (60) het leven
  PREMIUM
  Kust

  Tweeënhalf jaar na scheeps­ramp brengt rapport duidelijk­heid: tragische samenloop van omstandig­he­den kostte Kurt (48) en Roger (60) het leven

  Een te grote hoeveelheid stenen in de visnetten: dat zorgde ervoor dat het Zeebrugse vissersschip Z.19 Sonja eind augustus 2018 kapseisde voor de Engelse kust. Dat staat in het rapport van het Federale Onderzoeksorgaan voor Scheepsongevallen. Schipper Kurt Slabinck (48) en visser Roger Zoete (60) overleefden de scheepsramp niet. Volgens het rapport droegen ze geen reddingsvest. Drie andere schippers konden op de nipper gered worden.
 2. “Te koop: garage om het café te redden”: cafébaas Sonny moet persoonlijke bezittingen verkopen om te overleven
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  “Te koop: garage om het café te redden”: cafébaas Sonny moet persoonlij­ke bezittin­gen verkopen om te overleven

  “Geef ons alstublieft perspectief. Financieel is dit niet langer houdbaar. Ik kan niet anders dan persoonlijke bezittingen te verkopen om het café niet verloren te laten gaan. Alles heb ik erin geïnvesteerd.” Sonny Marcou (29), de uitbater van het bekende café De Bolle in Knokke-Heist, is de wanhoop nabij. De cafébaas moet noodgedwongen zijn garagebox verkopen om de kosten voor het pand te kunnen blijven betalen. “Maar stoppen? Neen, ik ben in de horeca geboren.”
 3. Veertiger slaat man halfdood met samoeraizwaard, maar vindt 7 jaar cel overdreven: “Dit is belachelijk”
  PREMIUM
  Heist

  Veertiger slaat man halfdood met samoerai­zwaard, maar vindt 7 jaar cel overdreven: “Dit is belache­lijk”

  Steven G. (45) uit Heist heeft 7 jaar cel gekregen, omdat hij met een samoeraizwaard tegen het hoofd van een man heeft geslagen in zijn appartement. De reden? Het slachtoffer had hem naar eigen zeggen gevraagd om hem oraal te bevredigen. “Mijn cliënt heeft gediend als boksbal voor een vechtmachine”, pleitte de advocaat van de toegetakelde man. Die zweefde een week tussen leven en dood, maar dat leek G. niet te deren. “Dit is belachelijk", sprak hij in de rechtszaal.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"