Rondjes rijden met zicht op de pier en de zee: generaties kinderen deden het sinds 1963 tijdens hun vakantie of een schooluitstap.
Volledig scherm
PREMIUM
Rondjes rijden met zicht op de pier en de zee: generaties kinderen deden het sinds 1963 tijdens hun vakantie of een schooluitstap. © rv

57 jaar lang raceten kinderen over bekende autodroom in Blankenberge. Nu zijn de gocarts verkocht

Na 57 jaar moet de bekende Autodroom voor gocarts in Blankenberge wijken voor werken die binnenkort beginnen aan de pier. Bij de uitbaters heerst onbegrip, omdat ze van de stad geen toestemming krijgen om de zaak elders op het strand verder te zetten. "Een stukje Blankenberge verdwijnt."

  1. De coronacijfers in Blankenberge van zaterdag 17 oktober

    De coronacij­fers in Blankenber­ge van zaterdag 17 oktober

    In Blankenberge zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 28 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Blankenberge komt dat getal nu op 137 te liggen. Blankenberge heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.