Jeugdvrienden Mike Van Steenkiste en Jeffrey Demeulemeester zijn vrijdagmorgen vertrokken vanuit Blankenberge.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdvrienden Mike Van Steenkiste en Jeffrey Demeulemeester zijn vrijdagmorgen vertrokken vanuit Blankenberge. © Benny Proot

2.750 kilometer in één maand fietsen rond de héle Benelux? Dat doen jeugdvrienden Mike en Jeffrey niet alleen om de kuiten te trainen

BlankenbergeDe volledige landsgrenzen van de Benelux afgefietst hebben tegen 31 juli: vrijdagmorgen zijn Mike Van Steenkiste en Jeffrey Demeulemeester in Blankenberge vertrokken voor die straffe stoot. Een extra uitdaging daarbij is geld inzamelen om een BeleefTV te kunnen schenken aan de vzw Unie-k en centrum Ons Erf in Brugge. Want daarmee heeft Mike een speciale band.

 1. Blankenberge is klaar voor snikheet weekend: “Het is cruciaal dat de strandgangers de richtlijnen van de redders en veiligheidsdiensten strikt opvolgen”
  PREMIUM
  Blankenberge

  Blankenber­ge is klaar voor snikheet weekend: “Het is cruciaal dat de strandgan­gers de richtlij­nen van de redders en veilig­heids­dien­sten strikt opvolgen”

  Ook Blankenberge zet zich schrap voor het snikhete weekend dat voor de deur staat. Toerismeschepen Patrick De Klerck (Open Vld) is een zeer gelukkig man: “Dit zijn de ideale omstandigheden voor ons want het verlengde weekend van 15 augustus is traditioneel heel belangrijk voor de kust en het weer speelt daar een cruciale rol in.” Ook hoofdredder Tom Coccle is goed voorbereid op de drukte en de hitte want hij schakelt zelfs 5 extra redders in op het strand waar zaterdag en zondag springtij verwacht wordt in de namiddag. Burgemeester Björn Prasse (Open Vld) roept iedereen op om de voorschriften en orders van de redders en veiligheidsdiensten op te volgen.
 2. TERRASTIP. SENSI in Ruddervoorde: "Dineren en slapen op een prachtig kasteeldomein”
  PREMIUM
  Ruddervoorde/Zwevezele

  TERRASTIP. SENSI in Ruddervoor­de: "Dineren en slapen op een prachtig kasteeldo­mein”

  Het is zo rustig gelegen dat zelfs je internetverbinding er af en toe wegvalt. Wie even alle zorgen achter zich wil laten, kan nog tot en met zondag terecht in pop-up SENSI in Ruddervoorde. Chefs Steven Devriendt en Tursen Ringston maken op het kasteeldomein van de Lakebossen eten klaar op een houtgestookte buitenkeuken. De glampingtenten in het bos maken de ervaring helemaal af.