De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

15 maanden cel voor uit de hand gelopen drugsconflict waarbij man halfdood wordt geslagen

Blankenberge/BruggeEen 36-jarige Tunesiër uit Brugge heeft 15 maanden cel gekregen voor een uit de hand gelopen drugsconflict in Blankenberge. Mohamed T. sloeg een 31-jarige Blankenbergenaar halfdood. Een maand later werd hij zelf afgeranseld met een stok door een landgenoot.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 1. Sofie en Katrien Vergote organiseren wandelingen tegen eenzaamheid: “We moeten terug verbinding maken met elkaar”
  Blankenberge

  Sofie en Katrien Vergote organise­ren wandelin­gen tegen eenzaam­heid: “We moeten terug verbinding maken met elkaar”

  Tweelingzussen Katrien en Sofie Vergote organiseren sinds twee weken fikse wandelingen én duiken de zee in om de eenzaamheid in tijden van corona te doorbreken. Iedereen die wil, is welkom om met hen mee te wandelen of te zwemmen. “We zijn vergeten om oprecht naar elkaar te luisteren. Ik hoop daar met deze wandelingen toch iets aan te kunnen doen”, aldus Katrien.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.