1. Beelden tonen enorme ravage na gasexplosie in woning naast danstaverne, drie zeventigers gewond: “Geluk dat er geen doden zijn gevallen”
  Play
  Zuienkerke

  Beelden tonen enorme ravage na gasexplo­sie in woning naast danstaver­ne, drie zeventi­gers gewond: “Geluk dat er geen doden zijn gevallen”

  Bij een explosie in Zuienkerke, tussen Blankenberge en Brugge, zijn maandagochtend drie gewonden gevallen. Het gaat om zeventigers die in een woning naast danstaverne De Schuure wonen. Over de omstandigheden is nog veel onduidelijkheid. Vast staat wel dat het om een gasexplosie gaat en één iemand er erg aan toe is. Er is een perimeter ingesteld omdat er mogelijk sprake is van asbest in het gebouw. “Het is een geluk dat hier geen doden zijn gevallen."
 1. ‘Filip de Bruges’ trekt al voor 100ste dag naar Vesdervallei om slachtoffers overstromingen te helpen. “Ik heb al ongelooflijk veel menselijke warmte ervaren tijdens al die ontmoetingen”
  brugge

  ‘Filip de Bruges’ trekt al voor 100ste dag naar Vesderval­lei om slachtof­fers overstro­min­gen te helpen. “Ik heb al ongeloof­lijk veel menselijke warmte ervaren tijdens al die ontmoetin­gen”

  Bruggeling Filip Vanden Berghe (49) was zondag voor de 100ste keer een dag aanwezig in de Vesdervallei in het kader van zijn hulpproject ‘Filip de Bruges aide les sinistrés des inondations’. De voorbije 16 maanden deelde hij er duizenden pakketjes uit aan de slachtoffers van de overstromingen. Zondag deed Filip een distributie in Chênée en in de fel getroffen wijk La Brouck (Trooz).
 1. IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”
  PREMIUM
  Brugge

  IN BEELD. Kindjes opereren hun knuffel tijdens Teddy Bear Hospital. “We brengen de beer eerst in slaap zodat hij geen pijn lijdt als de chirurg straks met een scalpel een sneetje maakt”

  Een gewonde teddybeer verzorgen vergt een zachtaardige aanpak, dat hebben de 50-tal kindjes die zaterdag deelnamen aan Teddy Bear Hospital ondervonden. Ze werden dan ook in de watten gelegd en met veel toewijding meegenomen langs een parcours van de ziekenwagen tot aan de nabehandeling bij de huisarts. Bedoeling van het initiatief is om kinderen vertrouwd te maken met de medische wereld waardoor ze geen angst hebben als ze in contact komen met een dokter. We konden zelf vaststellen dat die missie zeker geslaagd is.
 2. Schoten gelost tijdens onderzoek naar drieste inbraak in telefoonwinkel in Brugge: "Omstandigheden worden onderzocht”
  Sint-Kruis

  Schoten gelost tijdens onderzoek naar drieste inbraak in telefoon­win­kel in Brugge: "Omstandig­he­den worden onderzocht”

  In de Toekomststraat in Sint-Kruis, bij Brugge, zijn zaterdagmorgen schoten gevallen tijdens een interventie van de politie. Het schietincident deed zich voor tijdens een observatie na een inbraak in een telefoonwinkel in de buurt. De straat werd volledig afgesloten. Gewonden vielen er niet. “De omstandigheden worden volop onderzocht”, klinkt het.
 1. STRAFPLEITERS. Pieterjan Dens (32) stond nabestaanden bij op proces rond gruwelijke campingmoord: “Sinds ik vader ben, neem ik zo’n dossiers vaker mee naar huis”
  PREMIUM
  Brugge

  STRAFPLEI­TERS. Pieterjan Dens (32) stond nabestaan­den bij op proces rond gruwelijke camping­moord: “Sinds ik vader ben, neem ik zo’n dossiers vaker mee naar huis”

  Advocaat Pieterjan Dens (32) zweert bij een strak pak als hij door de gangen van het gerechtsgebouw loopt. Met zijn voorliefde voor sigaren, whisky en wijn lijkt de Zedelgemnaar het clichébeeld van de strafpleiter volledig te bevestigen. Maar achter de advocaat schuilt ook een gevoelige vader. Een vader die met de campingmoord wellicht de gruwelijkste zaak uit zijn carrière achter de rug heeft. “In mijn sigarenclub kan ik letterlijk en figuurlijk stoom afblazen.” Een gesprek met de ‘coming man’ aan de Brugse balie.
 2. Woonproject De Lange Thuyn in Blankenberge krijgt vorm: 239 wooneenheden voor gezinnen, starters en senioren
  Blankenberge

  Woonpro­ject De Lange Thuyn in Blankenber­ge krijgt vorm: 239 wooneenhe­den voor gezinnen, starters en senioren

  Met de start van de infrastructuurwerken krijgt het woonproject De Lange Thuyn in Blankenberge eindelijk vorm. Op de grens met het poldergebied in het zuidoosten van Blankenberge realiseren WVI, stad Blankenberge en sociale huisvestingsmaatschappij Het Lindenhof een nieuwe woonbuurt met 239 wooneenheden voor gezinnen, starters en senioren. “Als we de huidige timing kunnen aanhouden, hopen we te starten met de verkoop van de WVI-bouwloten in het voorjaar van 2024”, zegt algemeen directeur WVI Geert Sanders.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Witte Paard brengt showbizzkoppel bij elkaar tijdens Dinnershows: “Ik ben blij dat we dit samen kunnen doen, maar het maakt het allemaal wel extra spannend”
  Blankenberge

  Witte Paard brengt showbizz­kop­pel bij elkaar tijdens Dinner­shows: “Ik ben blij dat we dit samen kunnen doen, maar het maakt het allemaal wel extra spannend”

  Naar goede gewoonte presenteert Het Witte Paard in Blankenberge dit weekend een nieuwe WP The Dinnershow. Gasten kunnen tot juni 2023 genieten van een driegangenmenu en een spectaculaire show vol zang, dans en internationale acts. Voor het eerst staat TV Plus presentatrice en MNM-dj Anke Goergen samen met haar vriend en zanger Maarten Cox (Idool, TV Plus) op de planken. Het koppel leerde elkaar kennen dankzij Het Witte Paard.
 1. Deze handelaars kijken uit naar Brugse kerstmarkt: “Het wordt een geweldige editie, want de toeristen zijn terug”
  PREMIUM
  Brugge

  Deze handelaars kijken uit naar Brugse kerstmarkt: “Het wordt een geweldige editie, want de toeristen zijn terug”

  Bekomen van de coronacrisis en gerustgesteld door de vele kerstbomen die voortaan de zwarte containers bedekken: de handelaars op de Brugse kerstmarkt kunnen vanaf vrijdag alleen maar positief vooruit kijken. Dat doen ze ook, want er heerst veel enthousiasme om eraan te beginnen. “Al zijn we ook benieuwd of de energiecrisis de portemonnee van de bezoekers vaker dicht zal houden”, zegt standhouder Dafne Van Windekens.