Zweedse gijzelnemers vallen in slaap in hotelkamer

(archieffoto)
(archieffoto)

Twee kidnappers hebben elk vijf jaar cel gekregen voor een gijzeling in een hotel in Helsingborg. Het duo was tijdens de gijzelneming in slaap gevallen. De gijzelaars konden ontsnappen en de politie verwittigen.

In slaap gevallen
De daders disten voor de rechter een onwaarschijnlijk verhaal op. Het Zweedse duo vertelde dat ze het slachtoffer geworden waren van een overval en ze de achtervolging ingezet hadden. Ze liepen hun daders achterna tot in een hotel. Zelf waren ze gewapend en ze bedreigden hun 'aanvallers'. Het koppel loste een aantal schoten in de kamer om hun gijzelaars angst aan te jagen. Ze dreigden er ook mee om hun vingers af te snijden, schrijft de krant Helsingborgs Dagblad.

Na zes uur in de hotelkamer vielen de twee in slaap. Voor de gijzelaars was het dan ook een koud kunstje om te ontsnappen. Ze liepen naar een tankstation in de buurt en belden de politie. Voor de agenten was het een makkie om de 'schone slapers' in te rekenen. Het echte motief van de kidnappers blijft onduidelijk. De rechter vond de verklaring van het duo weinig geloofwaardig en hechtte meer belang aan de verklaringen van de slachtoffers. Hij veroordeelde de kidnappers dan ook elk tot vijf jaar opsluiting. (vsv)