Zoon van predikant die overleed aan slangengif krijgt nu zelf beet tijdens religieuze dienst

De predikant zwaait de slang stevig in het rond.
screenshot Barcroft De predikant zwaait de slang stevig in het rond.
Zo vader zo zoon: vier jaar nadat slangenpriester Jamie Coots overleed aan een slangenbeet, kwam zijn zoon en opvolger Cody ei zo na op dezelfde manier om het leven. Dat is te zien in een documentaire van Barcoft TV.

Het persagentschap kreeg verregaande toegang tot een controversiële Amerikaanse kerkgemeenschap in Middlesboro (Kentucky), waar de 42-jarige Cody en zijn volgelingen rituelen uitvoeren met slangen. Die zijn wel degelijk giftig, maar de gelovigen denken dat God hen wel zal beschermen wanneer ze gebeten worden. Jamie Coots zwoer zo nooit naar een ziekenhuis te gaan na een beet, maar het gif van een ratelslang werd hem in 2014 na zeven minuten fataal.

Ziekenhuis

In de Full Gospel Tabernacle in Jesus’ Name-kerk werd ook zijn zoon Cody gebeten toen hij een slang in het rond zwaaide, zo is te zien in de documentaire 'My Life Inside: The Snake Church'. De beelden tonen hoe Cody en zijn gevolg slangen vasthouden, ermee dansen en er zelfs mee zwaaien. Rond 10.30 gaat het echter mis, wanneer slang de een luid roepende pastor bliksemsnel treft aan het oor. Al snel moet de hevig bloedende Coots ondersteund worden. De video stopt wanneer hij vraagt om de camera's uit te schakelen.

Hoewel hij aanvankelijk zei dat hij zich geen zorgen maakte, en dat God hem wel zou genezen, bracht een volger hem toch naar het ziekenhuis. En gelukkig voor hem, want daar bleek dat de slang zijn oppervlakkige slaapslagader bijna had doen scheuren.

De Full Gospel Tabernacle in Jesus’ Name-kerk is een van de laatste kerken waar nog wordt gepreekt met slangen. Het gebruik dook zo'n honderd jaar geleden op in de Appalachenbergen en werd geïnspireerd door een bijbelvers waarin het gaat over het oprapen van serpenten en het drinken van hun dodelijke gif. De kerk is niet bepaald vrouwvriendelijk, want make-up is taboe en de vrouwen moeten rokken dragen in plaats van broeken.

Doden

De voorbije zes jaar overleden officieel drie mensen aan een slangenbeet tijdens een religieuze dienst. Cody's vader stierf in 2014, terwijl in 2015 de zestigjarige David Brock overleed na een beet in een kerk van de pinksterbeweging in Kentucky. Drie jaar voordien werd een ratelslang ook de 44-jarige pastor Mack Randall Wolford fataal in West Virginia, terwijl diens vader bijna dertig jaar eerder hetzelfde lot onderging.

In de Verenigde Staten worden jaarlijks naar schatting tussen 7.000 en 8.000 mensen gebeten door giftige slangen, terwijl slechts vijf van hen eraan sterven. De beten van ratelslangen zijn doorgaans niet fataal als ze maar snel behandeld worden.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Winters

  dit is inderdaad religie en heeft niks te maken met geloof, dat zijn twee totaal verschillende dingen, ze baseren zich op 1 tekst terwijl er zoveel meer zijn in de bijbel die net op de gevaren van deze dingen wijzen, de tekst waar zij over praten gaat over het hemels koninkrijk en daar zijn we nog steeds niet6

 • Melanie Degucht

  Godsdienst de ondergang van de wereld.

 • mark germanus

  Kompleet doorgedraaid !

 • DIRK VAN DESSEL

  Zij baseren zich op vers 13 uit Psalm 91 dat luidt ; "Leeuw en adder zul je vertrappen, roofdier en slang vermorzelen" wat beweerdelijk immuniteit zou impliceren.

 • Gerard Braeckmans

  Het zal de laatste niet zijn.