Zoon ketent oude vader vast op dak

Een bejaarde man werd door zijn zoon als een hond aan de ketting gelegd op het dak van zijn woning in Bangalore. Een buur verwittigde de politie.

De zoon en zijn vrouw hadden elk een eigen en tegenstrijdige verklaring. Volgens de zoon maakte zijn vader het huis vuil en werd hij daarom elke ochtend op het dak aan de ketting gelegd. "Het gebeurde wel eens dat we hem vergaten maar anders gaven we hem altijd eten en een bad", aldus Suresh. "Een half jaar geleden viel hij van de trappen. We moesten hem wel vastbinden want anders zou het misschien wel opnieuw gebeuren. Het maakte me echt niet uit of hij het huis vuilmaakte", zegt zijn vrouw.

De buren hadden medelijden met de man maar bleven afzijdig. "We merkten dat hij honger had maar we waren te bang om de kwestie aan te kaarten bij zijn zoon", zegt een buurvrouw. Toch was er een moedige buur, hij nam wel contact op met de politie. Volgens de agent Revanna was de Indiër er erg aan toe. "Het kon nog amper stappen en was onderkomen. Het stonk er ook. Als hij klacht indient dan zullen we zijn zoon oppakken." De politie bracht de man naar het ziekenhuis.