Zoon (22) wil niet met ouders naar kermis, dus verzint hij schietpartij

De LA County Fair.
wikipedia De LA County Fair.
Een jonge Amerikaan heeft bekend een e-mail verstuurd te hebben waarin gedreigd werd met een schietpartij op de Los Angeles County Fair, een jaarlijkse landbouwbeurs annex kermis. De reden? Erik Villasenor (22) wou zo vermijden dat hij met z’n ouders mee moest naar de foor.

Villasenor verstuurde de e-mail naar de directie van de Los Angeles County Fair Association. “Ik wil u alleen maar informeren, you guys, dat iemand van plan is om zondag te schieten op de bezoekers van de kermis”, citeerde politiechef Michael Olivieri zaterdag letterlijk uit de dreigmail.

“Hij had verwacht dat de dreiging zou uitgroeien tot groot nieuws en enige chaos zou veroorzaken. Dat kon hij dan aangrijpen als excuus om niet met zijn ouders naar de kermis te hoeven.”

De twintiger die nog thuis woont, kon snel worden opgespoord. Agenten sloegen hem in de boeien in het noordelijke stadsdeel Sylmar. In zijn verhoor gaf hij meteen toe de dreiging verzonnen te hebben. Hij blijft achter slot en grendel en mag de gevangenis verlaten indien hij een borgtocht van 20.000 dollar kan neertellen.

De Los Angeles County Fair in Pomona, een voorstad van LA, ging naar jaarlijkse gewoonte op 30 augustus van start en loopt nog tot 22 september.  Het evenement trekt elk jaar meer dan 1,2 miljoen bezoekers.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  Hij kwam van een kouwe kermis thuis.

 • Bert Kindt

  Je zus.wa is da toch op den dag van vandaag Ze worden maar dommer en dommer.

 • Obi Williams

  Ook precies niet het grootste licht van de familie

 • san deman

  hij is dus in zijn opzet geslaagd, hij zal wellicht niet hebben kunnen gaan naar de kermis

 • Frans De Bakker

  Uiteindelijk moest hij dus toch niet mee naar de kermis.