Zangeres de cel in omdat ze in lingerie verschijnt en te uitdagend een banaan opeet

Rv
Een Egyptische zangeres moet een week de cel in omdat ze te pikant voor de dag kwam in haar videoclip. Niet dat er zo veel te zien was: Shyma flitste enkele keren in lingerie door het beeld, daarnaast verorberde ze in een klaslokaal ook op dubbelzinnige manier een banaan.

Het 'uitdagende gedrag' werd in haar thuisland druk besproken, zowel op sociale media als in talkshows op tv. De commotie leidde vorige zaterdag uiteindelijk tot haar arrestatie. Gisteren kreeg Shaimaa Ahmed te horen dat ze vanwege haar "losbandigheid" nog een week achter de tralies zou moeten blijven.

De 25-jarige jongedame heeft inmiddels haar excuses aangeboden. "Ik wist niet dat ik zo hard aangepakt zou worden", klonk het op haar Facebookpagina. Ook voor de regisseurs van de clip is intussen een arrestatiebevel uitgevaardigd.

Vorig jaar werden drie danseressen in Egypte om dezelfde reden nog tot zes maanden cel veroordeeld. Een Libanese popster werd dan weer op de vingers getikt omdat ze op het podium een spannende hotpants droeg. "Hou voortaan rekening met de tradities en gebruiken van het Egyptische volk", luidde de niet mis te verstane boodschap aan het adres van Haifa Wehbe.

Haifa Wehbe werd op de vingers getikt voor deze outfit.
Facebook Haifa Wehbe werd op de vingers getikt voor deze outfit.25 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jean De Grande

  Geen probleem mee op voorwaarde dat hier hetzelfde geldt voor hen. Maar dan moeten wij hun gewoonten respecteren en zelfs overnemen.

 • Christian Smets

  Nochtans waren de tradities en gebruiken van het 'Egyptische volk' heel wat minder preuts vóór de aankomst van de islam.

 • Sylvio Castro

  Binnenkort ook bij ons, dankzij de progressieven (want zo heet dat tegenwoordig).

 • Gilbert Vermeersch

  Heeft ze die voedingsmiddelen, melk en bananen, gepromoot of gemorst?

 • jos beverke

  Hier worden ze door de producers op de vingers getikt als ze te veel aan hebben.Dat voor te weinig komt hier ook nog binnen een 50tal jaren of misschien vroeger