Zangeres (26) niet welkom in Nieuw-Zeelands zwembad door “ongepaste” bikini

Een model showt de bikini van Glassons die het bewuste zwembad blijkbaar niet oké vond.
Glassons Een model showt de bikini van Glassons die het bewuste zwembad blijkbaar niet oké vond.
De 26-jarige zangeres Yvette Harvie-Salter uit Nieuw-Zeeland was onthutst toen ze te horen kreeg dat andere badgasten van een openbaar zwembad in Auckland aanstoot namen aan haar “ongepaste” bikini. Op Facebook vroeg de vrouw de mening van anderen en kreeg ze vooral steun.

Yvette Harvie-Salter trekt de laatste twee jaar tot drie keer per week naar de spa in Albany Stadium in Auckland. Zaterdag was ze er weer, samen met haar partner. Beiden gingen ze naar het sauna- en spa-gedeelte dat enkel toegankelijk is voor volwassenen. Plots tikte de toezichthoudende manager haar op de schouder en zei haar dat ze haar even privé wou spreken.

Ze maakte Yvette Harvie-Salter duidelijk dat er klachten waren over haar outfit, een bikini die de Nieuw-Zeelandse zangeres bij Glassons had gekocht in het shoppingcenter tegenover het zwembad. De redster vroeg haar of ze misschien thuis geen andere bikini’s had liggen. “Het is niet tegen de regels, maar andere mama’s hebben wel geklaagd”, was het argument. En als Harvie-Salter toch wou blijven rondlopen in de bewuste bikini, dan moest ze maar een handdoek om haar lichaam slaan. 

Glassons

Yvette Harvie-Salter wist niet wat ze hoorde en vond het walgelijk. Op de koop toe werd ze uitgelachen toen ze haar geld terugvroeg. “Ze zijn hier alleszins een goede klant kwijt”, reageerde ze nadien op Facebook. Ze had het over bodyshaming en voelde zich erg gekwetst.

De politiek verantwoordelijke voor het zwembad in Auckland, Rob McGee, sprak zijn ontgoocheling uit over hoe Harvie-Salter werd aangepakt en bood zijn verontschuldigingen aan. Volgens McGee zag intussen ook de manager die Harvie-Salter had aangesproken over haar zwemoutfit haar fout in. “De klant werd ook nooit gevraagd om weg te gaan, maar we begrijpen dat ze dat wel deed”, klonk het nog. Hij beloofde nog persoonlijk contact op te nemen met Harvie-Salter. Dat is tot op heden niet gebeurd, liet ze op Facebook nog weten.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Vaelen

  De halve aardbol loopt rond met borsten en een spleet, de andere helft met een zakje en een worst ervoor. En toch kunnen ze er niet tegen dat ze een beetje bloot vel zien van een ander. Staat het je niet aan, kijk dan de andere kant op of blijf thuis. Aan die bikini is niks mis, er zijn er anderen die nog minder aan hebben. En als je jaloers bent dat je man naar een ander kijkt, dan heb je zelf een probleem en niet deze vrouw. Jou man is met jou samen, niet met degene waar ie 5s naar kijkt.

 • Gertie Daerden

  De mensen zijn anti natuur geworden, dat ze eens normaal omgaan met lichamen.

 • Roger Vanopstal

  De onverdraagzaamheid neemt groteske vormen aan. We worden terug gecapituleerd naar de middeleeuwen.

 • Patrick Vandeputte

  Jaloerse mama's misschien omdat hun mannen even opkeken toen ze passeerde?

 • Ivo Vandeneynde

  Ik zit met één vraag: Wat is er in godsnaam niet goed of aanstootgevend aan deze bikini? Ik zie het echt niet!!