Yorkshire terriër verpletterd nadat pakjesbezorger zwaar pakket over schutting gooit, baasjes woedend

Cooper, de geliefde Yorkshire terriër.
privéfoto Cooper, de geliefde Yorkshire terriër.
Een echtpaar uit Los Angeles is in diepe rouw omdat hun zo geliefde Yorkshire terriër Cooper onlangs is verpletterd door een loodzwaar postpakket dat een kennelijk zeer gehaaste koerier over de schutting van hun tuin liet vallen. Ze eisen dat bezorgdienst FedEx de verantwoordelijke medewerker op het matje roept en personeel nadrukkelijk wijst op de mogelijke gevaren van het te hardhandig deponeren van bestellingen.

De piepkleine, twee kilo zware minihond lag tijdens het incident net achter de schutting van het huis wat te liggen in de zon. Volgens Keiko Napier en Mitchell Galin, de ontroostbare baasjes, hóórden ze de doos vallen. “Ik pakte het pakket met daarin zwaar kristal en een cadeau voor kerst op en zag vervolgens een piepende Cooper ernaast liggen in bloed”, vertelde Galin met betraande ogen aan de Los Angeles-editie van nieuwszender CBS. 

Ernstig letsel

Een bezoek aan een dierenarts kon niet baten. Het dier had door de confrontatie met de doos ernstig inwendig letsel opgelopen aan haar longen en lever. Omdat de situatie uitzichtloos was, besloten Napier en Galin het hondje in te laten slapen. “Het was te heftig om onze hond zoveel pijn te zien lijden”, aldus Napier. 

De firma FedEx heeft inmiddels een verklaring gegeven. Dat gebeurde nadat het drama rond Cooper in zo ongeveer heel Amerika het nieuws had gehaald. “We betuigen ons diepste medeleven met de familie van het huisdier dat bij dit incident betrokken is. We nemen deze kwestie zeer serieus en gaan uitzoeken hoe dit kon gebeuren. Vervolgend treffen we maatregelen”, liet het bedrijf weten. 

Statement onvoldoende

De baasjes van Cooper vinden het statement onvoldoende. “We willen niet horen dat FedEx ernaar gaat kijken, maar de keiharde toezegging dat geen enkele bezorger ooit nog en waar dan ook pakketten in tuinen gooit. Zeker met het oog op de komende feestdagen zijn er veel bestellingen en bestaat de kans dat koeriers haast hebben om alles op tijd te bezorgen”, aldus Napier. FedEx heeft nog niet gereageerd op het dringende verzoek van de baasjes, die ook overwegen een schadeclaim in te dienen bij de bezorgdienst. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Soraja Salluyts

  Zot noem ik da ze kleven al in konten van de wagens na gaan ze nog gooien mee spullen hulp vragen is moeilijk tegenwoordig smijt maar over de haag ipv eerst te zien of er iemand ligt of bezig is mee onderkant van die haag bwa nee interseert hun geen ballen.

 • Vita Brunetti

  Wat erg voor het hondje... waarom brengen ze et niet naar een afhaalpunt??? Of eerst eens bellen of er iemand thuis is er kon ook een kind aan het spelen zijn!!!! Maar ja het is maar een hondje

 • Willem De Voeght

  Eisen dat de pakjes nòg sneller geleverd worden en dan verschieten dat de bezorgers helemaal geen tijd meer hebben om dit op een deftige manier te doe.

 • Bettina De mol

  Rip Cooper in de honden hemel heb je geen pijn meer en voor de baasjes een dikke knuffel met heel mijn hart

 • willem merken

  Minstens 10 miljoen dollar eisen, binnen voor het leven en erachter.