Woning van Nederlander zwaar besmeurd met olie: “Een vliegtuig overgevlogen met een defect?”

Corné Klerkx bij zijn besmeurde huis.
Screenshot video Corné Klerkx bij zijn besmeurde huis.
Een bewoner van een woning aan de Tibetlaan in het Nederlandse Drunen deed gisterenochtend een bijzondere ontdekking. Zijn voorgevel, voortuin, auto en oprit waren besmeurd met olie. Maar waar die olie vandaan komt? Niemand die het weet.

Zondagmorgen, tegen halftien, deed Nederlander Corné Klerkx de voordeur open. Er viel hem iets op: er kronkelde een donkere streep overheen. Toen hij daarna om zich heen keek, leek het wel alsof de man in een nachtmerrie terecht was gekomen. Tegels op de oprit en muren waren besmeurd met een dikke laag olie.

De Nederlandse politie laat weten in het duister te tasten. “Het lijkt alsof het er van boven op is gegooid”, vertelt een politiewoordvoerder. “Maar hoe dat moet zijn gebeurd, dat weten we totaal niet.” Ondertussen zit de bewoner van het pand met de gebakken peren. De schade is aanzienlijk. Een gespecialiseerd bedrijf moest de rommel opruimen. Al met al zijn de kosten al opgelopen tot zo’n tienduizend euro en het kan nog duurder worden. “Nee, het is nog niet duidelijk of de verzekering die rekening gaat betalen.” 

Wijkagent Drunen

Vliegtuig?

De wijkagent van Drunen deelde eerder op de dag de schade aan het huis met de vraag aan getuigen om zich te melden. Op Facebook laten verschillende mensen weten eerder op de dag een laagvliegend militair vliegtuig te hebben gezien boven de wijk. Ook de wijkagent zelf zegt dat de olie van een vliegtuig afkomstig kan zijn. “Onduidelijk is of er sprake is van een strafbaar feit of dat er bijvoorbeeld een vliegtuig overgevlogen is met een defect.”

FPMB
FPMB7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johnny L Verhoeven

  Je moet geen expert zijn om te zien dat dit NIET van een vliegtuig afkomstig kan zijn. Vliegtuigen vliegen tegen minstens 200 km/h dan heb je bij een lek een veel groter bezoedeld oppervlak. Dit lijk meer op iemand die een bus olie tegen de gevel heeft gekwakt. Trouwens aan de samenstelling van de olie had men het ook kunnen zien.

 • Gerd Peeters

  Ik hoop dat ze de oorzaak vinden en dat die de kosten betaald.

 • Robert Henneman

  1 huis in de ganse wijk?als dat vaneen vliegtuig is dan heeft het zeker stil gehangen ter plaatse.

 • Melissa van der Leene

  Geen olie op het dak maar alles van beneden naar boven. Een vliegtuig lijkt me vergezocht. Ben benieuwd om in de toekomst te lezen wat het werkelijk was.

 • mike dierickx

  Hoe moeilijk kan dat zijn om dat te achterhalen ? Een labo kan eenvoudig vaststellen of het om vliegtuig olie gaat. En via de vluchtplanning kan je met 100% zekerheid zeggen welke vliegtuigen er wanneer over gevlogen hebben.