Woede om treinbestuurder die met plezier beer overrijdt

Screenshot YouTube
Een onderzoek is ingesteld door de Russische autoriteiten nadat een treinbestuurder donderdag een beer heeft aangereden in de Siberische stad Norilsk en dat nog lijkt amusant te vinden ook. Het incident werd gefilmd en op YouTube geplaatst.

De beelden tonen hoe een beer in de verte op de sporen loopt wanneer de trein in aantocht is in een besneeuwd landschap. Terwijl de kolos de trein probeert voor te blijven, horen we een stem roepen: "Verpletter hem". Op het moment dat het dier onder de trein verdwijnt, roept de man: "We hebben hem!"

De nieuwszender Rossiya 24 veroordeelde de aanrijding als een "monsterlijk incident". De openbare aanklager heeft in Norilsk een onderzoek geopend. "We hebben de indruk dat de treinbestuurder moedwillig het gaspedaal nog wat harder induwt en niets onderneemt om een bosting te vermijden", aldus Oksana Gorbunova.

Blijkaar vond het incident plaats op de sporen van Norilsk Nickel, een bedrijf dat nikkel ontgint. Volgens een woordvoerder van de onderneming overleefde de beer het ongeval. Het dier werd wel geraakt door de sneeuwploeg die zich aan de locomotief bevond.

Een reddingsploeg is ter plaatse gegaan om het gewonde dier te lokaliseren.