Winkelier betaalt nieuwe wagen met kleine centjes, verkopers moeten meer dan twee dagen natellen

De Chinees bakte het heel bruin met zijn kleine muntjes.
Newsflare De Chinees bakte het heel bruin met zijn kleine muntjes.
Winkeliers en kleingeld, doorgaans een gouden combinatie. Een Chinees bakte het echter wel heel bruin door met zijn volledige collectie een nieuwe wagen te betalen. De Volkswagen Passat kostte 190.000 yuan (24.600 euro), bijna drie kwart van dat bedrag werd afgelost met kleine centjes. De verkopers hadden meer dan twee dagen nodig om de 66 zakken (!) vol munten na te tellen.

De man baat een eetcafé in Cangzhou uit. In plaats van af en toe naar de bank te trekken, spaarde hij al het kleingeld op. Na tien jaar verzamelde hij zo de indrukwekkende som van 131.492 yuan (17.000 euro). De rest van het bedrag betaalde hij elektronisch.

In het filmpje is te zien hoe de berg centen zorgvuldig in papiertjes gewikkeld wordt. Zwarte vingers konden daarbij uiteraard niet vermeden worden.

De verkopers hielden er zwarte vingers aan over.
Newsflare De verkopers hielden er zwarte vingers aan over.

In de reacties klinkt vooral medeleven door. “Ocharme die werknemers, wat een tijdverspilling. Er bestaan toch muntentellers, waarom werd daar niet aan gedacht? Of heeft die winkelier misschien een wensfontein in zijn huis staan?”
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • HENDRIK WECKSELER

  Ja normaal weiger je zoveel kleingeld maar die dealer zal gedacht hebben anders koopt die de auto niet en loop ik 24600 euro mis en naar alle waarschijnlijkheid is dat kleingeld fooi dat voor zijn personeel bestemd was die daar achter kunnen fluiten en eens naar de baas zijn nieuwe wagen mogen kijken als het kleingeld van de zaak zelf is dan stort je dit op de rekening van de zaak want zo doe je ook verlies

 • johanneke li

  ik zou de koper verplichten van zelf te bewijzen hoeveel geld hij mee heeft, kan hij het zelf dus tellen in de winkel! eens zien of hij dan nog met zoveel kleingeld afkomt! het opsparen van kleingeld vindt ik op zich al belachelijk! waar heeft hij al die tijd al die muntjes bewaart?! als je ze steeds terug uitgeeft heb je altijd maar een beperkt aantal muntjes en krijg je nooit zulke toestanden!

 • carlos caballero

  Hier is het verboden bedragen boven de 3000 euro cash te betalen. In sommige horecazaken komen ze al in de problemen als iemand zijn pint van 2 euro wil betalen met een biljet van 50 euro.

 • Ivo Torfs

  Als hier een goede cliënt die naar de bank brengt worden die stukjes gratis geteld, als een gewone cliënt dat vraagt moet die dik betalen.

 • Gino Denil

  En al die opgespaarde centjes ook correct aangegeven aan de belastingen.