Wie zijn kleren aanhoudt op dit examen is gebuisd

Wie wil slagen in de kunstklas van professor Ricardo Dominguez aan de Universiteit van Californië, in San Diego, moet met de billen bloot. Al 11 jaar lang verplicht Dominquez zijn leerlingen hun eindtoets compleet naakt af te leggen. Dominguez' lessen draaien om de geschiedenis van het menselijk naakt in de kunst in relatie tot het zelfbeeld.

Dat klinkt behoorlijk zweverig, maar het komt erop neer dat elke deelnemer bij het examen iets zegt, een houding aanneemt, of een kunstwerk maakt, en daarmee de eigen blootheid overstijgt. Saillant detail is dat de professor bij het examen zelf ook poedelnaakt voor de klas staat. 

Geschrokken ouders
Die naakte waarheid moet "de meest kwetsbare kant van iemands 'ik' blootleggen", zo verklaart de universiteit. Preuts Amerika zou zichzelf niet zijn als niet tenminste één geschrokken ouder haar beklag zou doen.

"Hiervoor stuur ik mijn dochter niet naar school", zegt de woedende moeder van een van Dominguez' studenten tegen 10News. "Het zit me niet lekker dat ze haar examen niet zou halen als ze niet naakt zou optreden. Ik word er misselijk van".

Gecontroleerde omgeving
Desgevraagd erkent Dominguez dat de blote uitvoering verplicht is om zijn klas af te ronden. "Alle studenten kleden zich uit in een slechts door kaarsen verlicht lokaal", zegt de prof die zelf ook dapper zijn broek laat zakken. "Alles gebeurt in een goed gecontroleerde omgeving".

De kunstzinnige leraar stelt dat iedereen die zich inschrijft voor zijn klas weet waar hij, of zij, aan toe is. "Als je dat niet wilt, volg je de lessen simpelweg niet", is zijn standpunt.

Professor Domingues.
Youtube/10News Professor Domingues.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels