Werkloze criminelen grijpen naast 4,6 miljoen euro: “Ze kochten winnend krasbiljet met gestolen bankkaart”

Mark Goodram en Jon-Ross Watson staan allebei op de 'Most Wanted'-lijst van Bolton.
Facebook Mark Goodram en Jon-Ross Watson staan allebei op de 'Most Wanted'-lijst van Bolton.
Mark Goodram en Jon-Ross Watson waanden zich al in de hemel: de werkloze dertigers uit Bolton dachten vier miljoen pond (4,6 miljoen euro) gewonnen te hebben met een krasbiljet, maar de loterij steekt daar nu alsnog een stokje voor. De kans is immers groot dat ze het winnende lot gekocht hebben met een gestolen bankkaart.

De alarmbellen begonnen te rinkelen toen geen van beiden een bankrekening bleek te hebben. Vreemd, want de aankoop bleek wel gebeurd te zijn met een bankkaart.

Waar kwam die dan plots vandaan? “We hebben tien pond betaald aan onze vriend John. Hij heeft het biljet vervolgens voor ons gekocht.” Of de lottobazen die persoon dan even konden contacteren? “We kennen zijn familienaam, adres en telefoonnummer niet.” Maar ze wisten dan toch waar die fameuze John nu uithangt? “Hij is vertrokken, richting het noorden.”

Heel overtuigend klinkt die uitleg natuurlijk niet. Komt daar nog bij dat Goodram en Watson een uitgebreid strafblad hebben. De eerste zat recent nog in de cel vanwege een diefstal, de tweede is een beroepscrimineel die onder meer ook bankfraude op zijn geweten heeft. Een en een is drie? Het lijkt er sterk op, want zo’n krasbiljet kan natuurlijk perfect contactloos -en dus zonder enige identificatie- aangekocht worden.

Facebook

Het duo was de voorbije vier dagen nochtans al grote sier aan het maken. Op sociale media poseerden ze trots met de nodige cocktails en flessen champagne voor hun neus. “Prachtig, ik kon wel eens een meevaller gebruiken”, stelde Goodram. “Ik kan niet wachten om mijn centen op te doen. Ik ga enkele luxepanden kopen en mezelf goed in de watten leggen.”

“Ik ga een cruise boeken rond de Caraïben, daarna trek ik naar Las Vegas”, vult Watson aan. “Mark en ik zijn al sinds onze prille jeugd goede kameraden. Het is ongelooflijk wat ons nu overkomt, maar we verdienen het echt. We stonden op straat te roepen van blijdschap. Onze familie en vrienden zijn intussen ook op de hoogte, maar niemand gelooft ons.”

Het onderzoek is nog aan de gang, maar de kans lijkt klein dat de nationale loterij Camelot de stevige winst zal uitbetalen.
28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Willy Buisman

  Katherine Baker je kan toch niet zomaar iedereen de bak gooien, de regering zal snel opzoek moeten gaan om nieuwe gevangenissen te bouwen..

 • Marcus Camps

  Uitbetalen aan de eigenaar van de bankkaart. Dan mogen ze tegen die persoon gaan procederen als ze willen ... veel succes ! De lotto moet uitbetalen ... punt ! Zij hebben het geld ontvangen voor de 'deal' en ze hebben er recht op. Dus moeten ze ook uitbetalen aan diegene die betaalt heeft. Zij zijn geen benadeelde partij in casu. Als iemand met jouw bankaart een friet gaat eten ben jij ook dat geld kwijt en de kans is onbestaande dat je het ooit terugziet !

 • Marnix Malone

  Zolang de diefstal van die bankkaart niet aangetoond is, lijkt mij dit moeilijk betwistbaar.. en dan nog; staat er ergens in hun reglement dat een lottoformulier met de eigen bankkaart moet aangekocht worden? Lucky criminals. Ze bestaan..

 • Katherine Baker

  Levenslang den bak in en het geld naar liefdadigheden ...

 • Carina Desmidt

  Speel geen rol hoe gekocht wie biljet bezit is winnaar. Is weer reden van lotto om niet moeten uit betalen.