Wereldrecord stippen-op-honden-tellen valt in duigen

Een poging om een wereldrecord stippen tellen neer te zetten, is zaterdag op de Dam in Amsterdam in duigen gevallen. Het beoogde totaal van zo'n 6,5 miljoen stippen is niet gehaald, meldt de organisatie.

Dalmatiërs
Bijna 150 honden met stippen, voornamelijk dalmatiërs en hun baasjes in gestippelde kleding, hadden zich om 12.00 uur op het plein verzameld. "We hebben ruim twee miljoen stippen geteld, maar we hebben geen record kunnen registreren", zegt een woordvoerder van de Nederlandse Club voor Dalmatische Honden.

Meer dan in de film
Het doel van de actie was om meer stippen bij elkaar te krijgen dan in de film '101 Dalmatiërs'. In die film verschijnen volgens de organisatie in totaal 6.469.952 stippen. Dat record is overigens officieus: het Guinness Book of Records rept niet van een wereldrecord stippen. Dus de ruim twee miljoen stippen vanmiddag op de Dam hadden zomaar de boeken kunnen halen, ware het niet dat van Guinness niemand aanwezig was. "We hadden ze te laat ingelicht", zegt een woordvoerder van de organisatie. (novum/lb)

Bedoeling was meer stippen te tellen dan de 6.469.952 in de film '101 Dalmatiërs'.
UNKNOWN Bedoeling was meer stippen te tellen dan de 6.469.952 in de film '101 Dalmatiërs'.