Wereldrecord: Man kijkt 94 uur ononderbroken tv

Heb jij ooit aflevering na aflevering van je favoriete tv-serie bekeken en daarbij alle besef van tijd verloren? Je bent niet de enige. Maar wat als je gedwongen zou worden televisie te kijken? Hoe lang zou je het volhouden vooraleer je wegkijkt van het scherm? Drie uur misschien? Vier? Wellicht geen 94 uur, zoals de winnaar van het wereldkampioenschap bingekijken.

De uitdaging die drie vrijwilligers aangingen met de bedoeling in het Guinness Book of World Records te belanden, was simpel. Deelnemers mochten hun oogcontact met het tv-scherm niet onderbreken, elk uur kregen ze een pauze van vijf minuten en praten met anderen in de kamer was verboden. Tijdens de pauze, die ze mochten opsparen, konden ze even de ogen sluiten, eten en het toilet gebruiken.

Vier Oostenrijkers flikten het eerder dit jaar om 92 uur aan een stuk tv te kijken, maar vorige week besloten drie New Yorkers dat record te breken.

Bang voor psychotische reactie
"Ik ben nerveus, bang dat ik een psychotische aanval krijg of in slaap val", zei Alejandro Fragoso voor aanvang van de marathonzitting van de series 'Adventure Time', 'Game of Thrones', 'Curb Your Enthusiasm', 'Bob's Burgers' en 'Battlestar Galactica'.

Verveling en hallucinaties
Deelnemer nummer twee, Louise Matsakis, maakte zich vooral zorgen om de verveling die zou toeslaan. Dat gebeurde tijdens het tiende uur. Ze gooide de handdoek in de ring, waardoor Fragoso en Molly Ennis overbleven om te kampen voor de titel van beste bingekijker ter wereld. Na twee dagen gaf Fragoso toe dat hij begon te hallucineren.

"Vanmorgen had ik dromen. Mijn ogen waren open maar ik was aan het hallucineren. Ik zag woorden op het scherm verschijnen die er niet stonden. Het was een heel nare ervaring", getuigt hij. Tijdens het 59ste uur verbrak Ennis haar oogcontact met het tv-scherm, waarna ze werd gediskwalificeerd. Het was aan Fragoso om te bepalen waar de eindmeet lag. Na 94 uur, bijkans 4 etmalen, was hij blij dat het voorbij was. "Godzijdank" was het enige wat hij nog kon uitbrengen.

Eens wat bekomen, getuigde hij dat hij niet van plan is een poging te ondernemen zijn eigen record te verbreken. "Ik doe het nooit meer, en ik zou het ook niemand aanraden". U bent gewaarschuwd.


Vier-en-negentig uur hield Alejandro Fragoso het voor de televisie uit, met slechts 5 minuten pauze per uur. "Godzijdank" was het enige wat hij nog kon uitbrengen.
Facebook Vier-en-negentig uur hield Alejandro Fragoso het voor de televisie uit, met slechts 5 minuten pauze per uur. "Godzijdank" was het enige wat hij nog kon uitbrengen.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels