Wereldrecord: Bugatti raast van 0 naar 400 per uur en terug in amper 42 seconden

Bugatti Instagram
De jongste superwagen van Bugatti is een hevigaard: de Chiron vestigde een nieuw wereldrecord door van stilstand naar 400 km per uur te accelereren en terug tot stilstand te komen in amper 42 seconden.0 - 400 km/h (249 mph) in 32.6 seconds #Chiron

193.2k Likes, 3,975 Comments - Bugatti Official (@bugatti) on Instagram: "0 - 400 km/h (249 mph) in 32.6 seconds #Chiron"

Met een achtlitermotor en de kracht van 1.500 paarden onder de motorkap is de Chiron één van de indrukwekkendste zogenaamde 'hypercars' ooit gemaakt. Om zijn power te tonen, zette Bugatti voormalig F1-rijder Juan-Pablo Montoya achter het stuur. De Colombiaan trapte de Chiron op de staart en maakte in 41.96 seconden een retourtje 400 per uur. Daarvoor legde hij slechts drie kilometer af.

Er zullen slechts 500 exemplaren van de Chiron gemaakt worden, de eerste 300 zijn al besteld door ongetwijfeld hardwerkende lui die er 2,2 miljoen euro voor veil hadden.
16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Michael Geirnaert

  Danny vervloet, de motor van de chiron is een 8.0 liter W16 quad turbo motor (de "w" staat voor de vorm die de 16 cilinders maken). Duurzaamheid is bij hypercars ook zeker niet het einddoel van de ontwerpers. De Chiron zal zeker vaak een goed onderhoud nodig hebben zoals elke auto, maar als je (normaal) met deze wagen rijd en hem goed onderhoud zal hij zeker 150.000km rijden, wat tegenwoordig als zeer veel beschouwd wordt.

 • Danny Vervloet

  De Mercedes hypercar is exclusiever en mooier. Twijfel wel aan de duurzaamheid van de motor :)

 • wesley de jongh

  wilfried ankaer. iets tegen Dacia? niet alle mensen hebben de luxe een bmw of Audi te bezitten. rij met Dacia en nog geen problemen of kosten gehad. ruimte zat en rij vlot met verkeer mee. heb ook luxe zoals airco en navigatie.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Amai, met wat voor auto reed de cameraman mee? Want die liet de Bugatti bijna achter :) En ik vind dat hij verdacht veel op een Alfa Romeo lijkt.

 • Sinan Ozcelik

  Belgie is veel te klein met zo een wagen te rijden.op 3 kwatieren ben je al buiten belgie