Weduwe poseert in badpak op datingsite... en krijgt plots wél pak respons

Op één hand waren ze te tellen, de reacties die Louise Leech (57) kreeg toen ze zich inschreef op een datingsite. Tot de Schotse weduwe het geweer van schouder veranderde en haar profielfoto aanpaste in een waarop ze poseert in rood badpak. Resultaat: 900 reacties in slechts 48 uur tijd.

Al twee jaar stond Louise ingeschreven bij een datingbureau voor senioren, seniorfishdating.co.uk. De vrouw uit Glasgow was dertig jaar lang samen en getrouwd met Gerry Leech, tot die drie jaar geleden op 63-jarige leeftijd plots kwam te overlijden. Maar slechts een handvol mannen reageerden op de oproep van Louise, in het echte leven schrijfster van romantische fictie, voor een leuke man. Tot ze naar Marks en Spencer trok en zich daar voor nog geen veertig euro een ééndelig rood badpak aanschafte en zichzelf fotografeerde voor op de site.

"Ik kon gewoon niet geloven dat al die mannen ineens helemaal wild werden. Mijn leven staat op z'n kop, alleen door een zwempak!", zegt Leech aan de Scottish Sun. Haar inspiratie vond Louise bij actrice Helen Mirren, van wie ze vakantiekiekjes zag in een rood, zij het tweedelig, badpak. "Het was moeilijk mijn leven weer op te pakken na de dood van mijn man. Maar nu ik zoveel reacties heb gekregen, heeft me dat enorm veel vertrouwen gegeven." Laat ons hopen dat Louise kan genieten van al die mannelijke aandacht.