Wat een kerstcadeau: dakloze vindt door stom toeval 300.000 euro in luchthaven en verdwijnt met de noorderzon

Terminal 2F in Charles-de-Gaulle, Parijs. De dakloze man verbleef er alle enkele dagen, tot hij vorige vrijdag plots heel wat cash geld vond.
REUTERS Terminal 2F in Charles-de-Gaulle, Parijs. De dakloze man verbleef er alle enkele dagen, tot hij vorige vrijdag plots heel wat cash geld vond.
Een vroeg kerstverhaal komt uit Frankrijk, want daar vond een dakloze 300.000 euro op de luchthaven van Parijs, Charles-de-Gaulle. Terwijl de man enkele vuilnisbakken aan het doorzoeken was en even achteruit leunde tegen een deur, ging die plots open. In de ruimte lag heel wat cash geld gestockeerd. De vijftiger verdween met de noorderzon.

Rond 17.30 uur afgelopen vrijdag gaat plots het inbraakalarm af in terminal 2F. Iemand heeft zich ongevraagd toegang verschaft tot de gebouwen van Loomis. Daar ligt heel wat cash geld opgeslagen: voor de pinautomaten in de terminal. Maar ook geld van de winkeltjes op de luchthaven zelf. Het bedrijf stockeert daarnaast waardevolle goederen die per vliegtuig Frankrijk binnenkomen. Alle alarmbellen gaan af, de manager van het bedrijf en een politieagent komen als eersten ter plaatse en merken dat een van de deuren openstaat. Van de dader geen spoor meer. Wel zijn er twee zakken vol geldbiljetten verdwenen. Of 300.000 euro.

De bewakingsbeelden worden nagekeken. Er is geen dief met bivakmuts te zien, wel een dakloze man die de vuilnisbakken naast het bedrijf doorzoekt. De agenten zien hoe hij achterover leunt tegen een deur die... plots blijkt open te gaan. De vijftiger laat zijn enige bagage, een valies, achter en stapt de ruimte waar het geldtransport wordt opgeslagen, binnen. Een paar minuten later zien de agenten hem vertrekken, met twee grote tassen vol bankbiljetten. De man versnelt zijn pas en baant zich een weg door de luchthaven. Daar stopt het spoor. 

Vraag blijft nog altijd hoe het in godsnaam mogelijk is dat een deur van een van de best beveiligde gebouwen in de luchthaven zo makkelijk opengaat. Geen commentaar, klinkt het bij Loomis dat de Franse pers niet te woord wil staan.

De 'dief' is voorlopig spoorloos. De man laat wel z'n koffer achter, maar die blijkt leeg. Alleen de camerabeelden kunnen de onderzoekers nu helpen en het feit dat de man bij de patrouillerende politie in de terminal geen onbekende is. "De dakloze hing al een tijdje rond hier. Hij doorzocht regelmatig de vuilniszakken van het hotel in de vleugel van de luchthaven", klinkt het. Het zal allicht de laatste keer geweest zijn dat hij dat hoefde te doen... 
114 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • van den eede joannes

  Eigen mening ; dit is diefstal, men graait zomaar niet naar zakken geld als men een open deur ziet !

 • Wilfried Vanden Berg

  Diegenen die deze man een dief noemen of het etiket van dief op hem kleven. Zijn meestal de eerste,als ze de zelfde kans krijgen het zelfde doen. Dus,kijk in de spiegel ,en denk na.

 • Patrick Martens

  De enige die er lichter van wordt is de verzekering.

 • Diane Bernaerts

  Goede illustratie van "de gelegenheid maakt de dief".

 • Guy muis

  hij kan nu een iphone x aanschaffen ,en het vliegtuig nemen naar ibiza is uitleven op de beats!