Wasbeer met lef surft even lekker mee op alligator

Dit zie je toch niet elke dag, ook niet in het Ocala National Forest in Florida! En Richard Jones kon dan ook nog eens deze formidabele foto van het tafereel schieten.

Je ziet het goed: dit is een wasbeer die op een alligator staat. Het gezin van Richard Jones uit Palatka in Florida was in het weekend aan het wandelen langs de Ocklawaharivier in het Ocala National Forest, toen dit goddelijke plaatje zich plots voor hun ogen afspeelde.

Toevallige passant
Volgens Jones baande zijn zoon zich een weg door de palmbladeren om beter te kunnen zien en heeft hij daarbij de wasbeer doen schrikken. Het dier liep al struikelend naar het water en sprong dankbaar op de toevallige passant, een krokodil. Richard Jones kon zelf nog snel dit fantastische shot scoren, net voor de wasbeer weer aan land ging.

"Een toevalstreffer, net toen de alligator het water ingleed en vóór de wasbeer zich weer uit de voeten maakte. Zonder die context zou je denken dat de wasbeer een lift nam om de rivier over te steken. Redelijk indrukwekkend", aldus Jones. "Zonder enige twijfel de foto van mijn leven."