Wanneer wordt geflirt te opdringerig? Vlogger tast de grenzen van het toelaatbare af bij hostessen van Autosalon

Rv
Hoe ver mag een man met zijn versierkunsten nog gaan in deze #metoo-tijden? Vlogger Jonathan Lambinet besloot de heikele kwestie uit te testen op het Autosalon. Hij stuurde een acteur op de hostessen van de verschillende automerken af en die liet zich van zijn meest opdringerige kant zien.

"Ben je vrijgezel? Je bent knapper dan de rest hier. En wat wil je precies in de koffer met mij doen?" De charmeur van dienst liet duidelijk verstaan dat hij niet enkel in de carrosserie van wagens geïnteresseerd was.

De hostessen in kwestie lossen de ongemakkelijke situatie stuk voor stuk professioneel op, door er bijvoorbeeld discreet een collega bij te halen. De meesten lieten duidelijk blijken dat hij te ver aan het gaan was, enkelen vonden dat er al bij al weinig aan de hand was. "Hij heeft me vriendelijk benaderd. Het stoorde me niet omdat hij nog altijd vriendelijk lachte", klonk het.

Perceptie
Conclusie van Lambinet: iedereen voelt de grenzen anders aan. "Het verschil tussen versieren en lastigvallen ligt deels in perceptie. De ene vrouw zal erom lachen, de andere zal zich in een gelijkaardige situatie ongemakkelijk voelen. Het voornaamste is dat we elkaar proberen te begrijpen."

Eenzelfde geluid valt terug te vinden in de reacties op de video. "Het verschil zit 'm in de beleefdheid. Zolang je respect blijft tonen voor de andere persoon zit je goed. Maar als je een 'nee' te horen krijgt, mag je zeker niet meer verder aandringen."
10 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Fred Fourgon

  De aanhouder wint hebben ze mij altijd geleerd.

 • RENE LENAERTS

  En wat vonden de auto's ervan?

 • Tom Van Calster

  Het verschil zit em in wie het zegt. Knappe man = geen probleem. Normale/lelijke man = hij valt me lastig.

 • Fons Billen

  die dames lijken allemaal heilige maagden te zijn geworden ! en de mannen leven blijkbaar nog in het stenen tijdperk waar ze op vrouwen jacht gingen met een knuppel !

 • pieter De Potter

  Inderdaad hang het af van de persoonlijkheid van de hostess of ze al dan niet geshockeerd zal zijn. Een categorie zal MeToo-en, anderen zullen er plezier aan beleven. Zolang het ophoudt als de hostess de grens aangeeft is er geen probleem toch??