Waarom deze zwaar misvormde man niet onder het mes wil

Screenshot YouTube
Mannan Mondal (50) ziet een reconstructie van zijn zwaar misvormde gezicht voorlopig niet zitten. De Indiër doet iedere dag een beroep op zijn handicap om op straat te bedelen en denkt dat hij door een operatie geld zal mislopen. Bovendien trouwt zijn dochter binnenkort. Een kostelijke affaire, en dus is iedere cent die hij kan bijeenrapen door zijn opvallende uiterlijk meer dan welkom.

Mondal lijdt aan de zeldzame aandoening neurofibromatose. Hij werd geboren zonder linkeroor, -oog en tanden. Aan de linkerkant van zijn gezicht is er geen bot, waardoor zijn vel er uitgerokken en slap bij hangt. Vorige maand bood een dokter de Indiër een gezichtsreconstructie aan, maar dat aanbod wees Mondal (voorlopig) van de hand, uit schrik om het huwelijk van zijn 20-jarige dochter niet te zullen kunnen betalen. "Ik zal veel dingen moeten kopen: bedden, kasten, ringen,... Het geld dat ik nu verdien door te bedelen is nauwelijks genoeg om mijn familie te kunnen onderhouden, maar ik heb geen andere keuze dan mijn dochter te helpen."

Dus trekt Mondal nog steeds van stad tot stad in India om te bedelen. De centen - ruim een euro per dag - stuurt hij op naar zijn familie in Calcutta.

"Mocht de kans zich nog eens voordoen om gratis beter te worden, dan zou ik die zeker grijpen. Maar nu niet, ik heb een huwelijk om aan te denken", klinkt het in Huffington Post. "Ik zal er thuis zeker over praten, maar mijn familie onderhouden zal toch altijd op de eerste plaats komen."