Waarom deze foto uw geloof in de mensheid weer zal herstellen

Facebook
Een doodnormale foto, denkt u? Eigenlijk wel, maar toch heeft dit plaatje op Facebook al tienduizenden likes verzameld. En wel hierom.

Audrey Mark zag dit behulpzame tafereel toen ze vorige woensdag aan het winkelen was in North Carolina. "Deze tiener kwam nog snel een clipstropdas kopen omdat hij in de namiddag een jobinterview had", klinkt het op haar Facebookpagina. "(Winkelketen; nvdr) Target heeft echter enkel gewone dassen, maar geen nood: een personeelslid nam uitgebreid de tijd om hem te helpen."

Daar stopte de generositeit echter niet. Beide collega's gaven de jongeman ook nog tips om een goede indruk te maken bij zijn potentieel toekomstige werkgever. "Maak oogcontact. Zorg dat je hem een stevige handdruk geeft. Wacht, ik doe het even voor. En steek je hemd in je broek."

Goed woordje
De goede raad vloog hem om de oren, maar hij nam elk woord zorgvuldig in zich op. En beleefd als hij was, bedankte hij hen voor hun steun. "Het was een heel gewoon moment, maar tegelijk zo spontaan en eerlijk. En dat zomaar in een supermarkt, met mensen die elkaar niet kenden. Toen hij vertrok, riepen ze nog dat hij hen op de hoogte moest houden. Ik moest er bijna van wenen."

"Ach, we wilden die jongen gewoon aan een job helpen, zodat hij een mooie toekomst tegemoet kan gaan", reageerde 'redder in nood' Dennis Roberts. De dag erna trok het duo zelfs naar fastfoodrestaurant Chick-fil-A om te zien hoe de sollicitatie verlopen was. De grote baas liet weten dat hij de knoop pas tegen het einde van de week zou doorhakken. Maar dat ze een goed woordje voor hem gedaan hebben, staat buiten kijf.