Waar is die 900.000 liter alcohol naartoe? "Opgedronken door de ratten, mijnheer"

thinkstock
Van de 900.000 liter alcohol die de politie van de Indiase deelstaat Bihar vorig jaar in beslag nam, is het merendeel in rook opgegaan. Aan de inspecteur die de verdwijning naging, vertelden de agenten dat het goedje werd opgedronken door ratten. Dat schrijft de Engelstalige Indiase krant The Hindu. In Bihar werd in april vorig jaar een alcoholdrooglegging ingevoerd.

De uitleg van de agenten werd door de inspecteur argwanend onthaald, temeer daar de drank zich in flessen bevond. Maar volgens de wetsdienaars knabbelden de knaagdieren zich door de kurk om zich lazarus te kunnen zuipen.

Ondanks het ongeloofwaardige antwoord, gaf de inspecteur alle politiekantoren in Bihar de opdracht om ze rattenvrij te maken, onder meer door de alcohol te mengen met rattenvergif. Als extra maatregel verordende hij ook ademtests voor de agenten. Wie positief blaast, zal zonder pardon ontslagen worden.

Sinds het invoeren van het alcoholverbod zijn in de noordoostelijke Indiase provincie, die meer dan 100 miljoen inwoners telt, al 45.000 mensen opgepakt. Op alcoholmisbruik staan in Bihar straffen tot tien jaar cel.