Vuvuzelahater schiet jongen dood

In Zuid-Afrika heeft de 14-jarige Asanda Cele zijn enthousiasme voor het voetbal met de dood moeten bekopen. De jongen was duchtig op zijn vuvuzela aan het blazen. Iets té duchtig voor zijn buurman. Die joeg drie kogels door het lichaam van de jongen. Dat schrijft de Daily Mail.

Het slachtoffer werd aangetroffen in de tuin van de buurman. Zijn lichaam vertoonde twee schotwonden in het hoofd en één in de arm. De tiener werd nog naar het hospitaal gebracht, maar bezweek aan zijn verwondingen.

Het gruwelijke voorval gebeurde twee weken geleden na de WK-match Frankrijk - Zuid-Afrika. De Bafana Bafana wonnen met 2-1. "Winnen of verliezen maakte niet uit voor mijn zoon", zegt vader Sandile Cele. "Hij blies altijd op zijn vuvuzela".

Pas verhuisd
Kort geleden kwam de dader in de buurt wonen. "Hij hield niet van het geluid van vuvuzela's", vervolgt vader Cele. "Ik denk dat hij daarom mijn zoon vermoord heeft".

De buur werd gearresteerd en dezelfde dag nog beschuldigd van moord. Hij is inmiddels vrij op borg in afwachting van zijn proces. Dat wordt volgende maand gevoerd. De beschuldigde beweert dat hij dacht met een inbreker te maken te hebben. (eb)