Vrouwen betalen huurmoordenaar maar ze stappen naar politie omdat hij contract niet naleeft

De twee vrouwen deden hun beklag bij de politie nadat ze waren opgelicht.
Shutterstock De twee vrouwen deden hun beklag bij de politie nadat ze waren opgelicht.
De Spaanse politie heeft een moeder en een dochter gearresteerd en beschuldigd van het beramen van een moord. De aanklacht is geen gevolg van een langdurig politieonderzoek, maar van de klacht van de twee op het politiebureau van Madrid over de oplichterij van de ingehuurde moordenaar. Die heeft het zwart op wit gestelde contract voor de moord niet nageleefd, terwijl er wel al een voorschot van 7000 euro was betaald.

De krant El País berichtte dat deze nep-huurmoordenaar ook is aangehouden. Het is de vriend van de 20-jarige dochter. Het hele plan zou van hem afkomstig zijn. Hij deed zich voor als topman bij een geheime dienst die bijzonder veel kon ritselen en voor geld de moord op de ex-vriend van de moeder zou kunnen regelen.

De 52-jarige moeder zou door haar ex-vriend voor 60.000 euro zijn opgelicht. Om dit te wreken zou de 'geheim agent' en vriend van de dochter de man opsporen, hem dwingen organen af te staan of hem vermoorden en de organen verkopen. Die verkoop zou de enorme financiële tegenvaller voor de moeder helemaal compenseren. 

Het drietal stelde de afspraken in detail vast op papier. Toen midden juni de vastgestelde termijn voor de opdracht verstreek en het beoogde slachtoffer geen haar gekrenkt was, wendden moeder en dochter zich tot de politie.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Toran Korshnah

  Ik had het gezicht van de polies willen zien...DAT moet hilarisch geweest zijn...

 • ROBERT GERTS

  Dumb & dumber 2. Hahaha. Hoe dom kan je zijn in godsnaam?

 • Denise Marie Victorine Slegers

  Ik lig plat van het lachen !

 • wilfried de hert

  Scenario voor een komische film.

 • geert noels

  Ook niet van de snuggerste... Haha