Ga naar de mobiele website
^ Top

Vrouw vindt confettisnippers met patiëntendossier van haar zus

thinkstock
In de Duitse gemeente Dermbach zorgde de confetti die werd gebruikt bij de carnavalsoptocht na afloop voor opschudding. Daarop waren immers duidelijk vertrouwelijke medische gegevens te lezen. Een vrouw vond snippers die confidentiële informatie bevatten over een behandeling van haar zus.

De vrouw hielp na afloop van de stoet op 24 januari bij de opkuis van het evenement. Ze stootte daarbij op een snipper met de naam van haar zus. Later vond ze nog meer flarden en kon zo twee volledige pagina's van het dossier reconstrueren.

Ze gaf het incident door aan de privacycommissie van de staat Thüringen, die een onderzoek instelde. Dat bevestigde dat de slecht versnipperde confetti namen, adresgegevens en telefoonnummers bevatte van zowel patiënten als artsen.

De dossiers komen waarschijnlijk van een ziekenhuis dat samenwerkt met het lokale hospitaal. De pagina's werden niet klein genoeg versnipperd vooraleer ze in de parade gebruikt werden.
Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug