Vrouw verzint partnergeweld om te kunnen stelen bij opgepakte huisgenoot

Sunmee Kim (44).
Mountain View Police Dept. Sunmee Kim (44).
Een Amerikaanse vrouw van Zuid-Koreaanse afkomst zit sinds donderdag vast voor een opmerkelijke inbraak. De 44-jarige Sunmee Kim stapte in januari naar de politie in haar Californische woonplaats Mountain View om klacht in te dienen tegen haar 'verloofde'. 

De man zou zich schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld. De vrouw die erg op de vlakte bleef, had dan wel geen zichtbare verwondingen opgelopen, toch nam de politie de klacht meteen ernstig. De bewuste man werd opgepakt voor ondervraging. Hij ontkende het partnergeweld met klem en betwistte ten stelligste dat hij haar verloofde zou zijn. Sterker nog: de twee hadden helemaal geen relatie. Ze huurden enkel dezelfde woning.

De man werd nog dezelfde dag zonder enige aanklacht vrijgelaten. Thuis aangekomen, stelde hij vast dat enkele waardevolle bezittingen verdwenen waren. De man verdacht meteen Kim die nergens te bepeuren viel.

Nader politie-onderzoek bracht aan licht dat Kim deze werkwijze wel vaker toepaste in andere delen van Californië. Een zakenman die ze enkele jaren geleden leerde kennen via de datingsite KoreanCupid.com werd een week na hun kennismaking door haar ten onrechte beschuldigd van echtelijk geweld. Ook hij werd korte tijd opgepakt, Kim was er inmiddels vandoor met een hoeveelheid cash geld en andere bezittingen.  

De vrouw gebruikt zeker vier verschillende identiteiten en dient de partnergeweldklachten steeds in onder een valse naam. Hoe en waar ze donderdag werd opgepakt, is vooralsnog niet duidelijk. De politie sluit niet uit dat nog meer mannen slachtoffer werden van Sunmee Kim en doet nu nader onderzoek.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Philippaerts

    In Amerika hebben ze wel heel slimme politieagenten. Zelfs als je niet misdaan hebt gaan ze nog een grondig onderzoek instellen, inplaats van eens te onderzoeken wie de aangever is. En een andere naam is iets, maar er bestaan tegenwoordig toch ook fototoestellen.