Vrouw vertrekt op reis met beenderen van echtgenoot in bagage

Shutterstock
Op de luchthaven in de Duitse stad München is een 74-jarige Armeense vrouw tegengehouden met de beenderen van haar echtgenoot in haar bagage, zo heeft de Duitse federale politie dinsdag meegedeeld. 

De autoriteiten vonden de menselijke resten in een houten doos, en haalden meteen de douanebeambten, een dokter en de openbare aanklager erbij om de zaak te onderzoeken.

De vrouw wilde de beenderen samen met haar 52-jarige dochter van haar huis in Griekenland via München en Kiev naar Armenië brengen, het voormalige vaderland van haar echtgenoot. Documenten bewezen dat de man in 2008 overleden was, en begraven werd in zijn woonplaats nabij Thessaloniki. 

De federale politie zag niets onwettigs in het overbrengen van de stoffelijke resten, en ook de openbare aanklager vond geen reden om een crimineel onderzoek te openen. De vrouwen mochten hun reis verder zetten, samen met de resten van hun vader en echtgenoot.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy Van remoortere

    Zo moedig van die dames om dat avontuur te wagen... gelukkig is het goed gekomen toch

  • tony bessems

    Dit verhaal gaat door merg en been.