Vrouw veinst zwangerschap en smokkelt zo 4,5 kg cannabis

rv
In Argentinië heeft de politie een vrouw betrapt die vier kilo cannabis probeerde te smokkelen in een valse zwangere buik. Die was in elkaar geknutseld door 15 pakketten drugs. Een soort van lijm zorgde ervoor dat het geheel bij elkaar bleef.

De vrouw was dinsdag passagier op een nachtbus die tussen de steden Mendoza en Caleta Olivia reed, een afstand van meer dan 2.000 kilometer.  De vrouw liep tegen de lamp bij een politiecontrole onderweg.  De agenten begrepen snel dat de vrouw niet echt in verwachting was en gingen over tot fouillering.

Uit de nepbuik die ze met lijm had vastgeplakt, haalden de speurders liefst vijftien pakketten cannabis, goed voor een totaal gewicht van meer dan 4,5 kg. De agenten haalden ook haar mannelijke kompaan van de bus. In zijn tas troffen speurders ettelijke pakjes met dezelfde drug aan.

Drugssmokkelaars blijken wel vaker over een uitmuntende creativiteit te beschikken. Zo werd in Colombia enkele jaren geleden een vrouw opgepakt met een halve kilo cocaïne in haar borsten.

Bubbel in broek

Een man uit Costa Rica had dan weer een erg grote bubbel in zijn broek zitten, toen hij in 2016 met het vliegtuig aankwam in Spanje. Toen agenten die van dichterbij bekeken, bleek dat aan zijn edele delen een plastic koker bevestigd was met meer dan een halve kilo coke.

Deze man had iets verdacht groot tussen zijn benen hangen.
RV Deze man had iets verdacht groot tussen zijn benen hangen.

Ook de Zuid-Amerikaanse drugskartels kunnen er iets van. Aan de grens met de VS werd twee jaar geleden een gigantische katapult ontdekt. Ernaast lagen twee pakketten cannabis van 21 kilo, klaar om te lanceren. Ze maken ook gebruik van de bazookamethode en speelden al eens een zelf in elkaar geknutseld kanon kwijt waarmee ze tot 13 kilo cannabis meer dan 150 meter ver konden schieten, over de grens.

Lees ook: 81-jarige vrouw betrapt met 3 kilo cocaïne in rolstoel

Lees ook:  Colombiaan smokkelt halve kilo cocaïne ... onder pruik
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Mechels

    Niet weten dat je zwanger bent, geen weeën, toch bevallen en zeer lange naweeën. Is me dat schrikken zeg.