Vrouw van vlucht gezet nadat ze klaagt over menstruatiekrampen

Een Airbus A380 van Emirates.
EPA Een Airbus A380 van Emirates.
Toen de Britse Beth Evans vlak voor het opstijgen tegen haar vriend Joshua Moran zei dat ze krampen had vanwege haar menstruatie, werd dat gehoord door een van de stewardessen, die het koppel prompt van het vliegtuig liet zetten.

De 24-jarige Beth en de 26-jarige Joshua Moran waren vanuit Birmingham in het Verenigd Koninkrijk op weg naar Dubai, een vlucht van ongeveer zeven uur. De vrouw beschreef de pijn als “een op een schaal van tien” toen ze met haar vriend plaatsnam in het vliegtuig.

Dat commentaar werd opgevangen door een van de stewardessen, die vervolgens de rest van de crew waarschuwde en Beth aan een ondervraging onderwierp. “Om zo van een vliegtuig afgegooid te worden, dat is vreselijk. Het is erg gênant om menstruatiekrampen te moeten uitleggen”, zegt de vrouw die begon te huilen toen ze door de crew aan de tand gevoeld werd.

(lees verder onder de foto)

Josh Moran en Beth Evans werden van hun vlucht gezet nadat Beth klaagde over menstruatiekrampen.
rv Josh Moran en Beth Evans werden van hun vlucht gezet nadat Beth klaagde over menstruatiekrampen.

Geen medisch onderzoek

Zonder dat Beth een medisch onderzoek had moeten ondergaan, werd uiteindelijk besloten dat het koppel van het vliegtuig af moest. Het kostte hen 440 dollar om hun vakantievlucht te laten omboeken. “Ze zochten gewoon contact met een medisch team in de Verenigde Staten en die zeiden dat Beth niet mocht vliegen.”

Een woordvoerder van Emirates laat weten dat “de passagier iemand van het cabinepersoneel inlichtte dat ze zich niet goed voelde en pijn had. Daarop nam de kapitein de beslissing om medische hulp aan te vragen en de vrouw van het vliegtuig te halen, zodat ze verzorgd kon worden. We wilden de vrouw niet in gevaar brengen door haar medische hulp te ontzeggen indien haar toestand tijdens de vlucht zou verslechteren.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Buyck

  Menstruatiekrampen misschien door stress van een lange vlucht? Ik ben deels akkoord met de policy van de maatschappij. De veiligheid van de patiënt én de medereizigers primeert. Sommige reizigers staan al doodsangsten uit wegens vliegangst, laat staan dat er een goedbedoelde vrouw het hele vliegtuig bijeenkrijst van de pijn.

 • eduard janssens

  ik moet Gunther Sallis volkomen gelijk geven

 • Gunther Sallis

  Clement ik merk dat de vrouwtjes je in het ongewisse hierover hebben gelaten. Hoe durven ze, nietwaar? Maar menstruatiepijn kan nogal eens verschillen van persoon tot persoon. En van maand op maand.

 • Emi De graeve

  Je weet waar het begint maar niet waar het zal eindigen als mensen klagen... dus geen risico nemen

 • Clement Asselman

  Dat is een logisch gevolg van die Amerikaanse monsterprocessen waarin bedrijven voor alles en nog wat aansprakelijk gesteld worden. En voor een pijn van 1 op een schaal van 10 moet je niet teveel zagen. Menstruatie is een heel natuurlijk gebeuren. Komt bij sommige dieren ook voor. Maar als je dramatisch gaat doen, in een land waar het minste geringste buiten proporties kan opgeblazen worden, dan overkomt je zoiets.