Vrouw uit Seattle eet en drinkt een jaar enkel bij Starbucks

REUTERS
Nieuwjaarsresoluties, de meesten hebben er wel één of meerdere. Meestal gaat het dan over vermageren of stoppen met roken, maar een vrouw uit Seattle heeft wel een heel speciale. Beautiful Existence (dat is echt haar officiële naam) gaat een jaar lang overleven op producten van koffiehuis Starbucks.

Beautiful Existence besloot eind vorig jaar om deze nieuwjaarsresolutie aan te gaan. Ze zal een jaar lang enkel eten en drinken van de keten Starbucks consumeren. Ze heeft nog het geluk dat het koffiehuis net Tazo Tea en Evolution Fresh heeft overgenomen, zodat ze nog een beetje afwisseling heeft. Haar inspiratie haalde ze bij Jared Fogle, die op een jaar tijd 111 kilogram verloor door enkel Subway-broodjes te eten, en Morgan Spurlock, bekend van de documentaire 'Supersize Me'.

Volgens Beautiful Existence gaat ze proberen vol te houden om aan te tonen hoe verwend Amerikanen zijn. Ze wil ermee de aandacht vestigen op het feit dat de armeren uit de samenleving een heel leven lang op een bepaald dieet staan, omdat ze niet de mogelijkheid hebben om ander voedsel te kopen. Als je het ons vraagt had ze dat echter ook op een goedkopere manier kunnen doen.

Starbucks zelf is blij met de extra publiciteit. Volgens persverantwoordelijke Linda Mills vinden ze het "geweldig". "Het hele verhaal toont aan dat wij veel variatie in ons assortiment hebben. We voelen ons duidelijk vereerd dat zij ons heeft gekozen voor haar nieuwjaarsresolutie."

De blog van Beautiful Existence kan je hier volgen.