Vrouw stopt levensgevaarlijke rode lynx in haar auto terwijl kindje in stoeltje zit

De bewuste rode lynx, beter bekend als een ‘bobcat’.
AP De bewuste rode lynx, beter bekend als een ‘bobcat’.
“Neem nooit wilde dieren mee in de wagen!”, luidt de tweet die de Amerikaanse overheidsinstantie Colorado Parks and Wildlife (CPW) de wereld heeft ingestuurd. Nogal wiedes, zou je denken maar da’s dan buiten een automobiliste in de stad Colorado Springs gerekend. Zij zag woensdag een rode lynx (beter bekend als een bobcat) langs de weg, stopte de wagen en nam het gewonde dier mee in haar SUV. Haar kindje zat in het kinderstoeltje.

De vrouw belde hierna de CPW-rangers en vroeg wat ze moest doen. De geschrokken wildwachters spoedden zich naar een drukke invalsweg en vroegen de vrouw hetzelfde te doen. De rangers spotten de wagen en zagen het gewonde dier in de kofferbak liggen. De volwassen mannelijke rode lynx lag op nog geen halve meter afstand van het kindje in het stoeltje. De automobiliste had een handdoek over het dier gelegd.

Ze verklaarde dat het beest moest zijn aangereden door een voorligger. Het luid grommende dier kon zijn poten niet meer bewegen, maar trachtte met zijn bek uit te halen toen de vrouwelijke ranger hem heel secuur uit de terreinwagen haalde.

De verwondingen bleken te zwaar. De rangers moesten met een spuitje de bobcat uit zijn lijden verlossen. De automobiliste kreeg - ook al bedoelde ze het goed - het dringende advies mee om nooit nog wilde dieren mee te nemen, iets wat ze moet overlaten aan professionele rangers. “Of het om een jong reekalf, een bobcat of een berenwelp gaat, neem nooit wilde dieren mee in de auto. Dit kon tragisch zijn afgelopen”, zei een CPW-woordvoerder aan de Denver Post.

De vrouw had een handdoek over de rode lynx gelegd.
AP De vrouw had een handdoek over de rode lynx gelegd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.