Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: “Ik werd wakker met een lege vinger”

Facebook Jenna Evans
De meeste dromen zijn bedrog, maar niet allemaal. Een 29-jarige Amerikaanse vrouw droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger. Ze had het  juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond gestopt. 

Toen Evans zich realiseerde dat haar verlovingsring weg was, moest ze eerst anderhalf uur keihard lachen. Daarna ging ze met haar partner naar het ziekenhuis om te laten controleren of het kostbare kleinood in haar slokdarm, maag of darmen zou zitten. “Dat bleek zo te zijn”, schrijft de vrouw in een hilarische post op Facebook: een bericht dat in korte tijd maar liefst 54.000 keer werd gedeeld en is voorzien van ruim 32.000 reacties. 

In eerste instantie had Evans geen last van de ring, maar na de diagnose door artsen, kreeg ze pijn in haar borst en buik. “Toen werd besloten het juweel snel te verwijderen.” De vrouw werd onder narcose gebracht waarna specialisten met een kijkbuis (endoscopie) via haar mond naar binnengingen. Na een tijdje prutsen, lukte het de chirurg de ring met een tangetje te grijpen. “Toen ik wakker werd, zat de ring nog steeds niet om mijn vinger”, blikt de alweer herstelde patiënte terug. “Narcoses hebben op mij een raar effect. Ik was labiel en moest steeds janken. Ik dacht dat de ingreep mislukt was.” 

Maar, zo stelt ze, het positieve gevoel kreeg weer snel de overhand toen haar man Bob aan haar bed verscheen en de ring om haar vinger schoof. Jenna Evans heeft haar toekomstige echtgenoot plechtig moeten beloven dat ze de ring niet nog eens op zal eten. Die garantie kon ze hem echter niet geven. “We hebben op Google gekeken hoe vaak het voorkomt dat volwassen in hun slaap iets opeten. Daaruit bleek dat zoiets eigenlijk alleen bij kinderen voorkomt.”

De vrouw zegt dat ze bijna dagelijks ‘realistisch lijkende dromen’ heeft. Om herhaling te voorkomen, heeft het ziekenhuis haar in contact gebracht met een slaapspecialist. Of dat zal helpen, zal moeten blijken. Na het incident heeft de aanstaande man van Evans verzekerd dat het huwelijk hoe dan ook doorgaat. “Met of zonder ring.” Evans schrijft overigens ook nog op Facebook dat ze tijdens de nachtmerrie een glas water leegdronk om de ring met forse edelsteen makkelijker door te kunnen slikken. “Ik moet dus heel even wakker zijn geweest. Maar vervolgens ben ik, nadat ik mijn ring in een soort sluimertoestand tussen slapen en ontwaken had ingeslikt, weer lekker doorgegaan met dromen.”

De röntgenfoto met zeer zichtbare ring.
Facebook Jenna Evans De röntgenfoto met zeer zichtbare ring.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Hoe bedoel je, Ronny?

 • RONNY DE PETTER

  Zal zeker langs de natuurlijke weg terug te voorschijn komen ;-)

 • Peter Buyck

  Tja als dat het risico is, dan zou ik slapen zonder ring. Mijn leven of een juweel? Ik weet wat gekozen...

 • romy verhove

  Gewoonweg grappig !