Vrouw rijdt rond in brommobiel met pony als passagier

Opmerkelijk: de agenten besloten om de jonge vrouw niet te verbaliseren.
Twitter @PoliceNat13 Opmerkelijk: de agenten besloten om de jonge vrouw niet te verbaliseren.
“In ons beroep kom je alles tegen”, zo meldt een woordvoerder van de Franse politie. Aanleiding is de opmerkelijke passagier van een vrouw die ze in de buurt van Marseille tegenhielden voor een controle. De jonge vrouw reed rond met een pony op haar achterbank.

De Franse politie haalde bij een controle op de weg tussen La Ciotat en Marseille een brommobiel naar de kant. Die bleek over wat extra pk te beschikken, want naast de bestuurder zat een pony. De jonge vrouw die aan het stuur zat, beweerde dat ze de pony gebruikt als therapie bij invalide kinderen. Maar omdat ze nog geen rijbewijs heeft, vervoert ze het dier in een brommobiel - waarvoor geen rijbewijs nodig is. Ze had haar brommobiel zodanig ingericht dat het dier netjes achterin paste.

Geen boete

De politieagenten gingen het verhaal van de vrouw na en dat bleek te kloppen, meldt Le Parisien. Ze kon ook aantonen dat ze een rijopleiding volgde. De agenten besloten de vrouw niet te verbaliseren, waardoor ze haar weg kon verderzetten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc huyghebaert

  Wat moet de politie zich daarmee moeien?? En hoe gingen ze een pv opstellen? Voor wat? Daar staat niets van in de wetgeving die zoiets verbied dus ...

 • Koen F.

  1 ongeluk en hij vliegt door de vooruit ... ni goe bezig ...

 • Eric De landtsheer

  ze dacht...opeen pony door de straat gaan is niet toegelaten, maar een voertuig is wel legaal....dus...1 + 1 = 2

 • ANN LIMBOS

  Hij ziet er content uit.

 • Loesje Vranken

  Toch kei prachtig en schattig!!!