Vrouw rijdt per ongeluk weg met verkeerde auto en blijft die twee weken lang gebruiken zonder door te hebben dat het niet de hare is

De Canadese politie waarschuwt autobezitters die een elektronische sleutel tot hun voertuig hebben om nooit de reservesleutel in de auto zelf te laten liggen, zéker niet als de wagen niet afgesloten is. “Je weet nooit wie hem mee zal nemen.
thinkstock De Canadese politie waarschuwt autobezitters die een elektronische sleutel tot hun voertuig hebben om nooit de reservesleutel in de auto zelf te laten liggen, zéker niet als de wagen niet afgesloten is. “Je weet nooit wie hem mee zal nemen.
De Canadese politie waarschuwt automobilisten om hun tweede elektronische sleutel niet ín hun auto te laten liggen, nadat een vrouw na het shoppen per ongeluk de verkeerde auto mee naar huis had genomen en daar twee weken lang mee bleef rondrijden.

De vrouw had even tevoren een zwarte Nissan Sentra gehuurd bij een verhuurbedrijf. Vlak nadat ze de wagen meekreeg, stopte ze in Cornwall, provincie Ontario, waar ze even ging winkelen in de plaatselijke Walmart. Toen ze weer buiten kwam, spotte ze 'haar' zwarte Nissan in de zee van geparkeerde wagens, ging erin zitten, drukte op de knop en reed weg.

“Twee weken lang bleef de vrouw met de zwarte wagen rondrijden. Ze gebruikte het voertuig voor haar dagelijkse activiteiten, zonder dat ze door had dat ze in een andere auto reed dan degene die ze gehuurd had”, zegt de politie van Cornwall.

"Rommelig interieur"

Pas toen de vrouw afgelopen weekend de auto terug wilde brengen naar het verhuurbedrijf en daarbij klaagde over het rommelige interieur van de wagen “waar zelfs nog een paar golfclubs in lagen”, werd duidelijk dat er sprake was van een grote vergissing. 

De sleutels die de vrouw probeerde in te leveren, waren namelijk van een andere wagen dan die de vrouw gehuurd had. “De sleutels hoorden bij een Nissan Infiniti en niet bij een Nissan Sentra, waardoor de manager in de war raakte”, zegt de politie. “De man bekeek de wagen en vroeg aan de vrouw waar ze het voertuig vandaan had. Na een korte woordenwisseling over wélke auto de vrouw nu eigenlijk gehuurd had, begonnen de twee de gangen van de vrouw na te gaan.”

Beschaamd

Toen de manager van het verhuurbedrijf en de vrouw aankwamen bij de parkeerplaats van Walmart, bleek de gehuurde auto nog altijd te staan op de plek waar de vrouw hem twee weken eerder had achtergelaten.

De vrouw nam daarop zelf contact op met de politie om uit te leggen dat ze per ongeluk een Nissan Infinity meegenomen had en er twee weken lang in rondgereden had. “Ze was erg in de war en beschaamd”, aldus de politie, die snel de echte eigenaar van de auto kon opsporen om hem zijn wagen terug te geven. 

“Een ‘happy end’ na een gecompliceerde autohuur”, zegt de politie van Cornwall op haar Facebookpagina. De moraal van het verhaal is volgens de politie dat je nooit je reservesleutel in de auto zelf mag laten liggen, zéker niet als de wagen niet afgesloten is. “Je weet nooit wie hem mee zal nemen. We hebben dit verhaal niet verzonnen!”
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  Ja ze had het niet door en dacht gewoon wie heeft dit hier allemaal in mijn wagen gelegd kom als je zo verhaaltje geloofd ben je gewoon achterlijk!

 • Jurgen Van Den Bergh

  Ringo...LOL

 • mieke jansens

  heb ooit een zelfde auto als mijne kunnen openen maar als je gaat zitten herken je toch meteen de dingen die wel of niet rondslingeren in de auto ..

 • André Gijbels

  Mijn vrouw is ooit in een zuto gestapt zonder te beseffen dat er een andere bestuurder in zat , terwijl men mekander raar aankeken ,van wat doet u in mijne auto, had ze het door dat het niet onze auto was,we hebben er goed kunnen mee kunnen lachen, zelfde auto, kleur enz alleen de nummerplaat was verschillend

 • Thierry Vansweevelt

  Akke akke tuut tuut weg zijn wij