Vrouw opgesloten in koelruimte smeekt om hulp met ketchup en mayonaise

photo_news
Een vrouw zat acht uur lang opgesloten in de koelruimte van een filiaal van Subway. Met ketchup schreef ze, 'HELP ME' op stukjes karton maar niemand die haar creatieve ingeving opmerkte. Pas de volgende dag werd ze uit haar lijden verlost. De uitbater van de Subway moet vandaag opnieuw voor de rechter verschijnen.

Karlee Daubeney had nog zo gehoopt dat haar creatie gezien zou worden, schrijft Gloucester Citizen. De Britse was nog alleen aan het werk in de broodjeszaak toen ze de melk ging opbergen in de koelruimte van de sandwichzaak. De deur viel achter haar in het slot en daar zat ze dan, helemaal alleen in de kou. Gelukkig voor haar was de temperatuur in de koelruimte niet negatief. "Ik raakte aanvankelijk in paniek en zocht naar alles waarmee ik de deur zou kunnen openen. Daarna schreef ik met mayonaise en ketchup 'help' op stukjes karton die ik onder de deur van de koelruimte schoof."

Ze droeg enkel haar plunje van Subway en een legging. "Ik kreeg het koud en verloor de energie om nog op de deur te kloppen." Na haar bevrijding door collega's had ze het nog dagen lastig. "Ik kon amper stappen, had last van migraine en een droge huid, vooral rond mijn neus. Ik ging naar het ziekenhuis en daar kreeg ik te horen dat ik bijna onderkoeld was. Ik kreeg de raad om naar huis te gaan en het mezelf warm te maken."

Naast de fysieke kreeg Karlee ook af te rekenen met psychische ongemakken. "Ik durfde het huis niet meer uit. Ik kreeg echt last van hevige paniekaanvallen."

De feiten dateren van december maar de uitbater van het filiaal moet vandaag opnieuw voor de rechter verschijnen wegens het niet naleven van de veiligheidsvoorschriften, schrijft The Independent. "De zaak is nog lopende. Zolang dit het geval is, kunnen we geen commentaar geven", besluit een woordvoerder van Subway.