Vrouw moet 28.000 euro parkeergeld betalen

habitaclia
De eigenares van een blauwe Volvo die in maart 2009 in het centrum van Palma de Mallorca in een parkeergarage is gezet, moet nog 28.000 euro parkeergeld afrekenen. Dit heeft een Spaanse rechter bevestigd na jarenlange procedures over de in de steek gelaten auto, meldt de krant El País.

De Volvo is vorige  week met behulp van een kraan uit de parkeergarage verwijderd. De verhuurder van de parkeerruimte stapte al in 2012 naar de rechter toen de auto er jaren geparkeerd stond. Als het parkeerticket toen in de betaalautomaat was gestopt, was het verschuldigde parkeergeld al ver over de 20.000 euro geweest.

De verhuurder kreeg gelijk, maar de automobiliste liet niets van zich horen. Ze vertraagde bovendien procedures waarmee de verhuurder de rekening hoopte te vereffenen. Dat is overigens nog niet gebeurd, maar de auto is eindelijk weg en is geen eigendom meer van de vrouw die hem daar negen jaar geleden parkeerde.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Vandriessche

  Dom mens, zo'n parkeergarage is geen autokerkhof hé!

 • Wim Offermans

  In België moet je maandelijks een huur factuur sturen, ten laatste op de 5de dag. Anders kans verkeken.

 • Marcus Camps

  Rechter in de slag met parkeerbedrijf ? Als een auto verlaten is ? Een maand ? Dan wordt die normaal weggehaald.

 • ronny cuypers

  Het is dan ook een parkeergarage, geen autokerkhof.

 • johan vankeirs

  En de verzekering,schouwing, taksen,nummerplaten wat daarmee.