Vrouw met grootste boezem ter wereld in levensgevaar

Het Braziliaanse model, Sheyla Hershey, vecht voor haar leven nadat ze een bacteriële infectie opliep bij een zoveelste operatie aan haar boezem. Die is officieel de allergrootste ter wereld. In vaktaal spreken we dan van een cup 38KKK.

De 30-jarige Hershey, die in Houston in de VS woont, is geobsedeerd door borstvergrotingen. Die verslaving kan haar nu haar leven kosten. Haar beide borsten blijken namelijk geïnfecteerd met de gevaarlijke stafylokok. Als die bacterie ook doordringt in de bloedsomloop, dan hangt haar leven aan een zijden draadje.

Meer dan 30 operaties
Hershey onderging al meer dan 30 chirurgische ingrepen tot nog toe. De laatste operatie ging, voor het eerst, gepaard met complicaties. Gisteren moest ze daarom onder het mes om implantaten weg te laten halen, en mogelijkerwijs ook haar borsten zelf.

"Ik had hoge koorts en veel pijn", zei de Braziliaanse zelf. "Ik kon niet behoorlijk ademen, het was verschrikkelijk. Ik bleef de hele dag in bed. Ik kon niet opstaan."

In 2009 werd de omvangrijke boezem van Hershey bekroond met een vermelding in de Brazilliaanse tegenhanger van het Guinness Book of World Records. (jv)